avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Activitate economica fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Activitate economica fara autorizatie

Buna ziua,
am avut ceva venituri din publicitate pe internet pe care le-am declarat la anaf ca si persoana fizica(neautorizata).

Mai nou am auzit de la un contabil ca generarea de venituri fara a avea o autorizatie se incadreaza la legea penala.

Intrebarea mea este: se poate ajunge la astfel de probleme penale din ceva atat de banal ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
automtics_rules, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefan1987 , utilizator 15:53, 3 Decembrie 2015
Salut, si eu lucrez cu, google adsense si Youtube,am niste site-uri din care am venituri lunar, si am fost si eu avertizat ca va trebui sa declar veniturile, si sa platesc 16% din venituri... insa nu stiu daca legea s a aplicat inca .... dar ideea este ca nu mi se pare normal asa ceva, ar trebui sa facem o petitie in caz ca ne v a taxa deoarece noi internauti care avem venituri din Internet ... platim mai mult decat castigam, de ex in cazul meu, am niste canale de youtube din care produc bani asta e si sursa mea de venit.. bun platesc la youtube 45% din suma generata din fiecare luna, platesc host, vps la site si server, undeva la 25% din venitul lunar deja 70% din ceea ce castig, iar bani care ii produc ii investesc in tara adica eu castig 1000 euro 45% platesc catre youtube si restu il cheltui in tara adica eu produc pt tara asta... acum hai sa ne gandim in felul urmator,, facem calculele in felul urmator, 45% taxa youtube, 25% server,si host, 16% anaf, = 86% profitul meu este de 14% dintre care platesc Lumina, Internet/tv, Apa, Gunoi, Lift, mancare, si iti mai trebuie un ban de buzunar, dar nu mai e valabil pt mine ca deja mie imi da cu virgula.... nici nu castig cat trebuie sa platesc, si pe langa asta mai e si munca depusa 24/24 fa zilnic material pt 10 15 canele de youtube, fa zilnic intre 10 - 15 postari pe site, stai zi si noapte sa prinzi cate o stire interesanta sa fii in pas cu World News etc.... apoi frate eu care am venit de 900 1300 pe luna nu imi ajunge apoi ala de lucreaza pe 800 lei !!!! deci imi e scarba de tara in care traiesc.... imi cer scuze pentru limbaj insa daca deschidem ochi' asta e realitatea ... nu incriminez sau acuz pe nimeni.... insa lasati-ne si pe noi sa traim.... acum sa o luam si pe cea dreapta !!! anaful cui plateste taxe ? cine a infiintat anaf ? eu unu am impresia ca sunt oameni in parlament care sunt pusi sa gandeasca si sa creeze legi care sa scoata bani de pe oameni de zi cu zi ... o seara faina va doresc !!!
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Stefan1987, utilizator
@Stefan1987: eu am depasit momentul asta si am realizat ca in orice tara as trai va trebui sa platesc taxe. Pe mine nu plata taxelor ma sperie si nici cuantumul acestora(sunt tari civilizate in care taxele pentru venitul persoanelor sunt mai mari ca in Romania) ci faptul ca legislatia nu e clara nici pentru mine, nici pentru experti contabili si nici pentru ANAF.

Am ajuns in punctul in care am urmat sfaturile functionarilor ANAF, am declarat intocmai cum mi-au zis (o functionara parea sa stie despre ce e vorba, mi-a spus ca "mai are pe multi") dupa care aflu prin contabili ca e gresit. Ba mai mult risc de la 3 luni la 1 an de inchisoare pentru faptul ca am generat venit(deci activitate economica) fara sa am autorizatie(PFA/SRL etc).

Intrebarea mea ramane: poti avea probleme penale pentru faptul ca am venit din publicitate fara autorizatie ?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
automtics_rules, utilizator
deci daca veniturile alea sunt ingresate direct in contul tau bancar si nu justifici da este penal insa nu se stie daca au aprobat legea, asta ma nelamureste si pe mine (legea exista dar nu se stie daca e aprobata ) , iti dau un sfat daca ai ocazia sa incasezi bani incaseazai prin western, union, moneygram, payza, etc acei bani nu are cum sa te puna sa ii justifici, asta vb de sume minore sub ordinea zecilor de mii de euro...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)
Impozit anaf 2020 youtube Roxana  Popa Roxana Popa Buna ziua. As aprecia foarte mult sa mi se ofere un raspuns concret pentru acest lucru, respectiv: Am realizat in 2019 un venit din YouTube pana in momentul de ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor provenite din reclame pe internet cezarad cezarad Am o intrebare legata de modalitatea prin care ANAF impoziteaza veniturile unor persoane fizice din reclamele de pe internet. Sa presupunem ca persoana X ... (vezi toată discuția)