avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare articol din Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare articol din Legea 230/2007

Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 "În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal". Se refera la proprietarii dintr-un bloc al unei asociatii formate din mai multe blocuri sau la orice bloc de sine statator ca si asociatie? Cu scara unui bloc este clar ca se refera la o asociatie a unui bloc format din mai multe scari.
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:04, 13 Februarie 2015
Depinde care este obiectul /interesul supus votului, daca este vorba despre o asociatie cu un bloc sau mai multe si votul se refera la un acoperis de bloc este clar ca este vorba de votul celor din blocul cu pricina, daca sunt mai multe blocuri in asociatie si votul se refera la un drum dintre blocuri sau la o parcare dintre blocuri, este clar ca vor vota proprietarii din toate blocurile.
Sunt contrariat: am dat un raspuns la aceasta rubrica si acesta a fost sters.
Civilizat este sa spuna cine l-a sters si care este motivul !

Asadar, sunt situatii in care se pot lua hotarari locale: o hotarare a scarii intr-un bloc cu mai multe scari sau ale unui bloc intr-o asociatie cu mai multe blocuri. Si se poate considera hotararea legala pe baza unui tabel care are valoarea unui mic referendum local.

PS: daca mai stergeti postarea ma adresez administratorului site-ului !
Sunt contrariat de contrariaritatea dumneavoastra pentru ca nimeni nu a sters vreun mesaj pe care l-ati fi postat dumneavoastra la acest subiect. Iar motivul pentru care nu v-a sters nimeni mesajul este simplu: dumneavoastra nu ati postat nicu un mesaj la aceasta discutie in afara de cel in care va exprimati contrarietatea.
Si ca sa va convingeti cititi pagina asta pana jos: daca s-a ster vreun mesaj o sa vedeti acolo al cui mesaj a fost sters si de ce.
Intelegeti?
Daca nu ati inteles o sa mai incerc si sunt convins ca pana la urma o sa intelegeti. Important, chiar foarte important este insa sa va stapaniti indignarea mai ales fara motiv.
Oamenii puternici trebuie sa fie, in primul rand, stapani pe ei.

P.S.
Raspunsul dv la subiect este corect. :beer:
trandafir2 a scris:

daca sunt mai multe blocuri in asociatie si votul se refera la un drum dintre blocuri sau la o parcare dintre blocuri, este clar ca vor vota proprietarii din toate blocurile.


Cam ce ar putea vota in legatura cu drumul sau parcarea? Or fi avand drept de dispozitie asupra drumului? De fapt ce conteaza? La adunarile asociatiiei de proprietari se vorbeste despre orice si se voteaza orice.
Mediator_Bacau a scris:

Cam ce ar putea vota in legatura cu drumul sau parcarea?

De exemplu: 4 blocuri in centrul carora exista o parcare neamenajata pe care o au in folosinta, ar putea vota daca sa o asfalteze, betoneze sau paveze, cele 3 solutii implicand atat costuri diferite cat si finalitati constructive diferite, ceea ce ar necesita votul proprietarilor, sau se poate vota atribuirea unei bucati din parcare in folosinta exclusiva a unuia dintre proprietari (in schimbul unor alte servicii de exemplu) fapt ce necesita votul calificat a unui anumit numar de proprietari (nu va invat eu codul civil pe dvs. ca il cunoasteti). Deci nu numai acte de dispozitie pot fi supuse votului, ci si acte de administrare sau de conservare (de exemplu sa arunce acolo niste criblura in gropile prea mari din parcare unde isi rup damele tocurile si masinile rotile). Alt exemplu: vot cu privire la reparatia sau inlocuirea unei centrale termice care deserveste cele 4 blocuri si exemplele pot continua, fapt pentru care observatia dvs. tendentios-acida nu se justifica.

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 25 alin. (3) din legea nr. 230/2007 privind asociaþiile de proprietari MITUS MITUS Suntem o asociaţie de proprietari, constituită ca o entitate distinctă din proprietarii unei scări a unui bloc având în jur de 20 membrii, celelalte ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari EHM EHM Buna din ce am mai citit aici pe forum si din intrebarile puse prin vecini pentru a schimba un Presedinte de Asociatie Proprietari se apeleaza la votul ... (vezi toată discuția)
Alegere membri cex asociatie proprietari prin tabel nominal HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Asociatia de locatari din care fac parte are o componenta de 500 de membrii cu proprietati individuale, insumand un total de 8 ... (vezi toată discuția)