avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSTIINTARE INCADRARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSTIINTARE INCADRARE

Buna ziua, trebuie sa angajez azi cu incepere activitate maine la p firma din jud. Olt o persoana ce are domiciliul in Arges; ii pot face angajarea si sa trimit on line situatia locurilor de munca vacante si instiintarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 9 Februarie 2015
1. Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 181 din 18 martie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

Art. 3. - (1) Prin sintagma locuri de munca vacante, potrivit art. 10 alin. (1) si (3) din lege, se intelege locurile de munca devenite disponibile ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou-create
(2) Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca vacante, precum si comunicarea de catre angajatori a ocuparii locurilor de munca vacante care au fost comunicate se vor face pe suport hartie sau in format electronic, conform formularelor prevazute in anexa nr. 1A, respectiv in anexa nr. 1B. Prin format electronic se intelege suport magnetic, e-mail ori serviciul on-line pentru comunicarea locurilor de munca vacante sau ocuparea acestora oferit de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.
(3) Obligatia prevazuta la art. 10 alin. (1) si (3) din lege se considera indeplinita in situatia in care comunicarea prevazuta la aceste texte de lege se realizeaza prin transmiterea formularului corespunzator prevazut la alin. (2), in termenul prevazut la art. 10 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege
(4) Termenul prevazut la art. 10 alin. (1) din lege se indeplineste la sfarsitul celei de a 5-a zile lucratoare, ora 24,00, din perioada de 5 zile lucratoare de la vacantarea locului de munca. Perioada respectiva se calculeaza incepand cu data vacantarii, respectiv crearii locului de munca, in situatia in care aceasta data nu este declarata zi nelucratoare, sau cu prima zi lucratoare, in situatia in care vacantarea locului de munca s-a realizat intr-o zi declarata nelucratoare
(5) Termenul de o zi de la data ocuparii locului de munca, prevazut la art. 10 alin. (3) din lege, se indeplineste la sfarsitul primei zile lucratoare, ora 24,00, urmatoare datei in care s-a ocupat locul de munca in conditiile legii
(6) Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca vacante sau ocuparea acestora se poate realiza prin serviciul on-line oferit de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prevazut la alin. (2), incepand cu data de la care acest serviciu on-line devine operativ, data care se face publica de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pe pagina de internet a institutiei.

2. Legea nr.76/2002:
art.10
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

(2)Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

3. Prin urmare, puteti face angajarea si sa trimiteti on line situatia locurilor de munca vacante si instiintarea de ocupare a unuia dintre locuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare incadrare in munca gina2010 gina2010 Buna ziua, instiintarea incadrarii in munca trebuie transmisa anterior inceperii activitatii de catre viitorul salariat? (vezi toată discuția)
Comunicare angajare la somaj anexa 1b Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua , Spuneti-mi va rog, am citit ceva despre anexa 1 b referitor la comunicarea ocuparii locului de munca vacant, daca de exemplu fac o angajare la ... (vezi toată discuția)
Loc de muncă vacant ianasi claudia ianasi claudia Bună ziua, Dacă am un loc de muncă vacant sunt obligat să îl anunț la AJOFM? Mulțumesc. (vezi toată discuția)