Buna ziua. Am o amenda penala care imi apare in cazierul judiciar si as vrea sa aflu pana cand o sa-mi mai apara in cazier. Am fost condamnat la 700 ron amenda penala pentru art. 290 C.P.,41 al.2 C.P. Am achitat-o la 10/12/2007.
Reabilitarea in cazul condamnarii la amenda penala are loc de drept, daca in decurs de 3 ani condamantul nu a mai savarsit vrero alta infractiune. Termenu l curge de la data la care a fost achitata amenda .
buna ziua ,
reabilitare de drept dupa 3 ani
dar se poate soicita instantei de judecata sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept daca cei de la cazier uita
av dh
Reabilitarea de drept se acorda dupa trecerea unui timp de 3 ani, pentru o condamnare la pedeapsa amenzii penale sau la pedeapsa inchisorii de un an sau mai mica, daca in cursul acestui timp condamnatul nu a mai savarsit nici o infractiune.
Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii si nu mai presupune nici o alta procedura din partea condamnatului, rezultatul fiind scoaterea din cazierul judiciar, de drept, de catre organele de politie. Atunci cand este nevoie de o confirmare a reabilitarii, condamnatul se poate adresa instantei pentru a constata faptul ca a intervenit reabilitarea de drept.
Pentru cei condamnati la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata integral sau executarea ei s-a stins in orice alt mod. In speta, reabilitarea de drept va interveni dupa data de 10.12.2010.
Buna ziua.As dori sa aflu daca exista vreo modalitate sau posibilitatea de a reduce aparitia amenzii penale in cazierul judiciar mai devreme de 10/12/2010 .Am fost condamnat la 700 ron amenda penala pentru art. 290 C.P.,41 al.2 C.P. Am achitat-o la 10/12/2007. Va multumesc!
Ameda penala
oanabeatrice
Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)