avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen de expirare a cazierului judiciar - amenda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen de expirare a cazierului judiciar - amenda penala

Buna ziua. Am o amenda penala care imi apare in cazierul judiciar si as vrea sa aflu pana cand o sa-mi mai apara in cazier. Am fost condamnat la 700 ron amenda penala pentru art. 290 C.P.,41 al.2 C.P. Am achitat-o la 10/12/2007.
Cel mai recent răspuns: alina2109nel , utilizator 12:53, 13 Aprilie 2010
Reabilitarea in cazul condamnarii la amenda penala are loc de drept, daca in decurs de 3 ani condamantul nu a mai savarsit vrero alta infractiune. Termenu l curge de la data la care a fost achitata amenda .
buna ziua ,
reabilitare de drept dupa 3 ani
dar se poate soicita instantei de judecata sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept daca cei de la cazier uita
av dh
Reabilitarea de drept se acorda dupa trecerea unui timp de 3 ani, pentru o condamnare la pedeapsa amenzii penale sau la pedeapsa inchisorii de un an sau mai mica, daca in cursul acestui timp condamnatul nu a mai savarsit nici o infractiune.
Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii si nu mai presupune nici o alta procedura din partea condamnatului, rezultatul fiind scoaterea din cazierul judiciar, de drept, de catre organele de politie. Atunci cand este nevoie de o confirmare a reabilitarii, condamnatul se poate adresa instantei pentru a constata faptul ca a intervenit reabilitarea de drept.
Pentru cei condamnati la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata integral sau executarea ei s-a stins in orice alt mod. In speta, reabilitarea de drept va interveni dupa data de 10.12.2010.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Buna ziua.As dori sa aflu daca exista vreo modalitate sau posibilitatea de a reduce aparitia amenzii penale in cazierul judiciar mai devreme de 10/12/2010 .Am fost condamnat la 700 ron amenda penala pentru art. 290 C.P.,41 al.2 C.P. Am achitat-o la 10/12/2007. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Antecedente penale ? quasimodo821 quasimodo821 in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa ... (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)