avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutorul de inmormantare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutorul de inmormantare

In cazul decesului salariatului,ajutorul de inmormantare dat de angajator conform contractului colectiv de munca, se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: Mocanu Cristina , Contabil 12:09, 10 Februarie 2015
Art. 55, alin(4), lit a) din Codul Fiscal :
4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
Ajutoarele de inmormantare intra la cheltuielile sociale ale angajatorului cu deductibilitate 2% aplicata asupra cheltuielilor cu salariile personalului, respectandu-se o anumita ordine de prioritate :
1. ajutoare de nastere
2. ajutoare de inmormantare
3. .........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor material angajat, impozitare mateiadriana mateiadriana Buna ziua, ajutorul material in caz de accident sau operatie dat salariatului de catre angajator se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Decontare abonament salariat dia07 dia07 Cum se procedeaza in cazul in care firma plateste transportul personalului? Abonamentul se impoziteaza la salariat la fel ca si tichetul de masa? (vezi toată discuția)
Reesalonare ajutor de nastere Radamante Radamante 1. Un cadru didactic obtine o sentinta favorabila referitoare la acordarea ajutorului de nastere. 2. Codul fiscal prevede: ART. 55 Definirea veniturilor din ... (vezi toată discuția)