avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la buget
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la buget

Buna seara,un prieten al meu prin anii 2000-2001 a preluat o SC in care avea datorii la stat,tva,imp.pe profit,ceva accize,societatea sa a fost radiata de la ORC in 2005 el nemailucrind pe ea,intre tim omul sa angajat cu carte de munca si acum sa trezit ca MFP vrea sa-i puna poprire pe salariu,ce poate sa faca in acest caz?Eventual o contestatie?Cum ,in ce fel si unde sa fie depusa?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: albulescu , utilizator 17:50, 14 Iunie 2009
contestatie la executare si contestatie la titlu (2 in!1) la judecatoria unde domiciliaza

si contestatie administrativa ( la organul fiscal emitent)
Inainte de a face o contestatie , prietenul Dmv treuie sa verifice daca raspunde pentru datoiile firmei pe care a preluat-o.

Mult succes,
daniela vorovenci a scris:

Inainte de a face o contestatie , prietenul Dmv treuie sa verifice daca raspunde pentru datoiile firmei pe care a preluat-o.

Daaa, sigur, sa verifice, poate ca a dat norocul peste el si a preluat doar activul societatii, nu si pasivul. :whistle:
Multumesc mult,care este termenul de la primirea actului de poprire pe salariu in care se poate depune contestatia?
Termenul este de 15 zile de la comunicarea actului de executare.

Nu a primit, totusi, si o somatie, care este actul incepator al executarii silite?

Alte discuții în legătură

Cale de actiune impotriva unei incuviintari de executare silita pentru un contract de credit prescris Cabinet expert mediu Cabinet expert mediu Buna ziua, Instanta a incuviintat in aprilie 2013 executarea silita pentru un titlu executoriu reprezentat de un contract de credit din aprilie 2006 pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o executare silita cu poprire pe salariu ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. ... (vezi toată discuția)