Buna ziua!
Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. Astăzi m-au sunat de la serviciu că acum pe data de 12 deja mi se retine din salariu 1/3. Ce mai pot face? Menționez sa executarea silita se dezbate pe o extindere de card cu suma de 5000 din anul 2014 deci este prescrisă
Va mulțumesc daca mă puteți ajuta!
Contestatia la executare nu suspenda de drept continuarea executarii.
Pentru a nu vi se retine din salariu, este necesar sa formulati si o cerere de suspendare a executarii silite.
Luati legatura cu avocatul dvs. si explicati-i situatia.
Evident ca fiind vorba de un alt dosar cu un alt obiect (suspendarea executarii silite) va trebui sa incheiati cu avocatul dvs. un nou contract de asistenta juridica.
Pt a stopa executarea silită este necesar să mai introduceți două acțiuni, anume:
- suspendarea executării silite, produce efecte până la soluționarea contestației la executare;
- suspendarea provizorie a executării silite, produce efecte până la soluționarea suspendării la executare:
Sunt acțiuni care se judecă de urgență, mai ales suspendarea provizorie.
Debitul fiind prescris, era absolut necesar ca respectiva contestație la executare să ai și petitul întoarcerii executării silite.
sincer u am dus la servici hirtia depusa la tribunal ..faptul ca am contestat executarea ....sa poprit oricum dar nu s mai trimis la executor pina la solutinarea situatiei.. am facut si o cerere cetre angajator pe baza procesului deschis
Și v-au înțeles? La mine la serviciu am comunicat situația,și a zis că este legal sa oprească din salariu. Am comunicat și d&ne avocat și a spus că poate trimite un certificat de grefa și tot nu au fost de acord. In privința cererii de încetare a popririi implică niste costuri mari ,adică 10% din datoria către banca ,iar aceste costuri nu se mai recuperează.
Cine zice ca-i prescrisa?Trebuie sa treaca 3 ani de la ultima plata facuta fara ca, creditorul sa fi incercat sa-si incaseze sumele datorate.Daca executorul v-a pus proprire inseamna ca nu sa prescris.