avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cat dureaza obtinerea unei ordonante presidentiale???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cat dureaza obtinerea unei ordonante presidentiale???

Am nevoie de aceasta ordonanta pentru suplinirea acordului tatalui pt realizarea pasaportului si libera circulatie in strainatate a minorului,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:54, 11 Februarie 2015
Depinde unde va judecati...
In Timis!
Conform art.998 NCPC Ordonanta Presedintiala-Procedura de solutionare--Partile vor fi citate conform normelor privind citarea partilor in procesele urgente.Intampinarea este obligatorie.Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor.In caz de urgenta deosebita ,ordonanta va putea fi data chiar in aceeasi zi,instanta pronuntindu-se asupra masurii solicitate pe baza cererii si actelor depuse,fara concluziile partilor.Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 ore ,iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 ore de la pronuntare.
Rectificare:Intampinarea nu este obligatorie.
Va multumesc frumos pentru raspuns,precizez faptul ca minora trebuie sa ajunga pana la data de 15.03.2015 la studii!

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala-ncpc elena20a elena20a Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa atac decizia din dosarul de fond (ordonanta presedintiala-stabilirea unui program de relatii personale cu minora), ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord - fara citare globalt globalt Azi am aflat, cu stupoare, de pe portal ca sotia mea a facut o cerere de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordolui meu in vederea parasirii ... (vezi toată discuția)
Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)