avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suplinire acord - fara citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suplinire acord - fara citare

Azi am aflat, cu stupoare, de pe portal ca sotia mea a facut o cerere de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordolui meu in vederea parasirii teriotriului Romaniei cu baiatul nostru minor in varsta de 3 ani si jumatate. Este posibil ca acest lucru sa se dea fara citirea partilor? A fost depusa cererea pe 23 oct si maine este sedinta. Este posibil asa ceva? Noi suntem inca, legal, casatoriti iar copilul nu a fost incredintat niciunuia dintre noi. Toti trei avem dubla cetatenie romanao-canadiana si ea vrea sa se intoarca cu copilul in Canada, iar eu nu vreau.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:41, 11 Noiembrie 2015
Este posibil.Depinde de judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul.
Art. 998
Procedura de soluţionare
(1) În vederea judecării cererii, părţile vor fi citate conform normelor privind citarea în procesele urgente, iar pârâtului i se va comunica o copie de pe cerere şi de pe actele care o însoţesc. Întâmpinarea nu este obligatorie.
(2) Ordonanţa va putea fi dată şi fără citarea părţilor. În caz de urgenţă deosebită, ordonanţa va putea fi dată chiar în aceeaşi zi, instanţa pronunţându-se asupra măsurii solicitate pe baza cererii şi actelor depuse, fără concluziile părţilor.
(3) Judecata se face de urgenţă şi cu precădere, nefiind admisibile probe a căror administrare necesită un timp îndelungat. Dispoziţiile privind cercetarea procesului nu sunt aplicabile.
(4) Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonanţei se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

Art. 999
Calea de atac
(1) Dacă prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanţa este supusă numai apelului în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.
(2) Instanţa de apel poate suspenda executarea până la judecarea apelului, dar numai cu plata unei cauţiuni al cărei cuantum se va stabili de către aceasta.
(3) Apelul se judecă de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor. Dispoziţiile art. 998 alin. (4) sunt aplicabile.
(4) Împotriva executării ordonanţei preşedinţiale se poate face contestaţie la executare.

Detalii: [ link extern ] -...
Am invatat-o pe propria piele. Maine avem cea de-a treia infatisare si cred ca am mai echilibrat putintel balanta. Nu se pot lua niciun fel de masuri impotriva unor fabulatii de genul: sotul meu este violent, e urmarit general in alta tara, nu a contribuit la cresterea copilului, cand eu aduc clar dovezi care sa infirme toate acuzatiile??? Cel putin 12 dovezi am adus la dosar... Si parca vad ca martora care o aduce maine o sa spuna cum am calcat-o in picioare sau ceva de genul asta....
Showul a continuat si azi cu cererea de ordonanta presedintiala pt suplinirea acordului meu si cererea mea reconventionala de ordonanta presedintiala pentru stabilire de domiciliu la tata. Cu toate ca ni s-a incunvintat fiecarei parti un martor, reclamanta a aparut cu un altul caruia nu i s-a permis initial proba testimoniala. La 5 minute dupa, instanta, la cererea avocatului reclamantei a aprobat ca acesta sa fie audiat. Apoi, am declarat ca este in relatii de dusmanie cu mine, lucru pe care l-a si scapat in marturia lui cand spune ca a incetat raporturile de prietenie cu mine, in 2014, la alegerea lui, nemotivand-o. A dat termen de 24 de ore pentru pronuntarea deciziei. Martorul meu eu fost foarte echidistant si nu am atacat deloc moralitatea mamei, asa cum a reclamanta pe toata durata procesului.
Ce stiti, care sunt sansele de supendare a executarii pt suplinirea acordului? Iau in calcul orice varianta, la acest moment. Avocatul meu este de parere ca, dupa showul de la infatisari, ar trebui respinse ambele cereri si ca ar trebui sa fim lasati sa ne ducem cursul divortului a.i. sa ajungem la mediere, lucru pentru care eu am fost pro de la inceput.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
globalt, utilizator
Depinde de judecători.Normal ar fi aşa, cum aţi scris dvs. mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)
Apel - ordonanþã preºedinþialã machis machis Împotriva unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a respins o cerere de ordonanţă preşedinţială (obligaţia de a nu face) se poate face apel ? (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)