avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata cas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata cas

Buna ziua!O intrabare simpla:
Este obligatorie plata contributiei pentru sanatate?
Daca nu ,cum se procedeaza pentru a renunta la aceasta plata?Nu de alta dar m-am saturat sa fiu tratat ca un gunoi pe banii mei;poate ca ajung la medic odata la cativa ani si atunci macar sa ma duc la cine cred eu de cuviinta si sa fiu tratat asa cum trebuie daca tot platesc pentru asta!X-(
Cel mai recent răspuns: covex_Robu , utilizator 23:03, 15 Iunie 2009
Depinde ce statut aveti.Daca nu obtineti venituri nu suteti obligat sa va asigurati, de exemplu.
Sunt un simplu angajat cu contract de munca;conform fisei fiscale de anul trecut s-au virat din veniturile mele 4600 de lei catre CAS si eu nu am fost la doctor nici macar o singura data tot anul!:(
platiti in spiritul "solidaritatii" sociale. Sunteti obligat, nu e voluntara plata.
altii mai saraci merg mai des, altii castiga mai mult dar refuza plata...etc
Deci nu se poate renunta?
numai 'Daca nu obtineti venituri nu suteti obligat sa va asigurati", cum spunea d-na Davideg

Alte discuții în legătură

Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)