Buna ziua!O intrabare simpla:
Este obligatorie plata contributiei pentru sanatate?
Daca nu ,cum se procedeaza pentru a renunta la aceasta plata?Nu de alta dar m-am saturat sa fiu tratat ca un gunoi pe banii mei;poate ca ajung la medic odata la cativa ani si atunci macar sa ma duc la cine cred eu de cuviinta si sa fiu tratat asa cum trebuie daca tot platesc pentru asta!X-(
Contributia la CAS este compusa din doua parti: partea datorata de angajator si partea datorata de angajat. Aceasta din urma este CIAS = Contributia Individuala de Asigurari Sociale.
da dar ambele sunt retinute din venitul meu. Si scrie separat . Sanat. Angajat 105 lei si Cias 130 de lei . Cam aceste valori erau trecute acolo la retineri din venitul total al meu.
Dvs. aveti un venit brut din care angajatorul vireaza Contributia individuala/asiguratului de Sanatate (1) statului in numele dvs. ca angajat/individ. Separat la venitul brut al dvs. tot angajatorul are obligatia sa vireze statului Contributia asiguratorului de sanatate (2). Sunt 2 plati distincte din care doar prima suma (1) este retinuta din venitul dvs. brut.
problema este ca ambele sunt retinute din salariul meu brut. Diseara o sa scanez o hartie care arata venitul meu si totul si o sa il pun pe site ca sa va arat exact ce si cum este ca sa ne intelegem mai bine. Va multumesc pentru raspunsuri.
aceasta este ultima hartie dupa care am luat salariu luna aceasta pe 10. Daca puteti sa va uitati si sa intelegeti ce incercam eu sa va explic. Va multumesc anticipat.
Asigurari de sanatate
geomarco
O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)