Buna ziua!O intrabare simpla:
Este obligatorie plata contributiei pentru sanatate?
Daca nu ,cum se procedeaza pentru a renunta la aceasta plata?Nu de alta dar m-am saturat sa fiu tratat ca un gunoi pe banii mei;poate ca ajung la medic odata la cativa ani si atunci macar sa ma duc la cine cred eu de cuviinta si sa fiu tratat asa cum trebuie daca tot platesc pentru asta!X-(
Daca va desfasurati activitatea in temeiul unui contract individual de munca, sunteti obligat sa platiti CASS, conform prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Am si eu o intrebare legata de acest subiect. Daca sunt angajat cu carte de munca, pe perioada nedeterminata, si mi se retin din salariu cotele de contributii aferente, insa angajatorul nu vireaza aceste contributii, in sarcina cui cade raspunderea pentru acest fapt? Angajatorul nu este susceptibil de anumite pedepse din aceste motive? Nu este o obligatie legala a angajatorului sa vireze acesti bani? Multumesc
@alex68
Aveti dreptate, angajatorul are obligatia sa vireze contributiile obligatorii, dupa ce le retine.
Pentru nevirarea acestor contributii poate fi amendat, conform prevederilor legale specifice fiecarui tip de contributie.
Da dar de exemplu pe hartia aceea pe care scrie veniturile mele este trecut CIAS si sanatate angajat ambele fiind undeva pe la 100-130 de lei. Care este diferenta dintre CIAS si Sanat. Angajat asa scrie mai exact.
Asigurari de sanatate
geomarco
O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)