1. Codul de procedura civila nu reglementeaza cuantumul indemnizatiei de somaj.
2. art. 39 din Legea 76/2002:
(1)Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c)12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2)Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
(3)Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), sunt:
a)3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b)5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c)7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d)10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
(4)Pentru persoanele care au fost asigurate in baza unui contract de asigurare pentru somaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj.
Valoarea indicatorului social de referinta in vigoare = 500 lei
In speta, indemnizatia de somaj = 75% x 500 + Cota procentuala diferentiata in functie de stagiul de cotizare x media salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare