avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sunt dat in judecata de provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sunt dat in judecata de provident

Buna ziua!
Am rate la Provident si de 2 luni a ramas in urma cu plata lor din cauze personale si de munca (am ramas fara loc de munca), iar acum din cate a inteles sun dat in judecata. Tin sa mentionez ca am mai avut rate la ei si platit la timp, iar contractul acesta se termina unde la vara.
Ce pot sa fac? Cum va decide instanta? Eu nu am nimic pe numele meu, pot face inchisoare pentru cateva sute de lei?
Cel mai recent răspuns: MihaiDG , utilizator 02:01, 28 Octombrie 2015
Dacă nu aveți bunuri, nu se va întâmpla nimic, nu este o faptă penală, nerespectarea obligației de plată este o faptă civilă, implicit nu răspundeți penal.
Multumesc pentru raspuns.
Si atunci chiar daca m-au dat in judecata nu ma pot obliga sa platesc?
Dacă nu aveți bunuri, cum v-ar putea obliga? Când vă veți angaja, vor pune poprire.
~ Conținut șters la cerere ~
M-au anuntat telefonic ca luni, 16.02, trebuie sa ma prezint la tribunal. Am incercat sa ma inteleg in legatura cu replatirea ratelor, dar mi-au spus ca tribunal va decide.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui credit nebancar lorelai012 lorelai012 acum 2 ani am luat nu credit gen provident ratele au fost platite dar cu mici intarzieri asta facand ca penalizarile sa imi fie cumulate si ajugand la suma de ... (vezi toată discuția)
in judecata cu firma de leasing LiaCucos LiaCucos in iulie 2007 am luat cu contract de leasing o masina la care am achitat rate pana in decembrie 2008, in ianuarie si februarie 2009 nu am mai putut achita ... (vezi toată discuția)