avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 392B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 392B

PFA cu activitate de prestari servicii pe teritoriul Romaniei in anul 2014 trebuie sa depuna 392B, pina la 25.02.2015?
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:27, 12 Februarie 2015
Buna ziua,

Din extrasul de pe pagina ANAF "Formularul "Declarație informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achizițiile efectuate în anul ...." se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referință, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu  erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările  şi completările ulterioare  şi a căror cifră de afaceri realizată  la acea dată, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei.
Nu se depune acest formular în situația în care persoanele impozabile nu au
desfăşurat în anul de referință livrări de bunuri şi prestări de servicii  în interiorul țării şi/sau  
achiziții efectuate din țară"

Deci daca va aflati in situatia descrisa mai sus, trebuie sa depuneti. Aveti mai multe detalii aici [ link extern ]
Da, daca la 31.12.2014 nu erati inreg in scop de TVA cf art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si:

- ati desfăşurat în anul de referinţă livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul ţării şi/sau achiziţii efectuate din ţară.

si

- aveti o cifră de afaceri realizată in 2014, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, inferioară sumei de 220.000 lei.

Cifra de afaceri este cea de la art. 152 alin. (2) CF:


(2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa, în situaţia persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile, sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operaţiunilor scutite cu drept de deducere şi a celor scutite fără drept de deducere, prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) şi f), dacă acestea nu sunt accesorii activităţii principale, cu excepţia următoarelor:

a) livrările de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 125^1 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabilă;

b) livrările intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 392a / 392b ileana nico ileana nico Buna ziua, Pentru un PFA inscris in scop de TVA si care livreaza prestari servicii intracomunitare ( incepand din ian.2014). cu facturare lunara in euro, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b - pfa norma de venit danielandrei danielandrei La sectiunile III si IV, adica cifra de afaceri si livrari, se inscrie valoarea facturilor emise sau norma de venit? (vezi toată discuția)
Depun declaratia 392b? kini kini Buna ziua, pentru microintreprinderile (neplatitor tva) care la finele anului 2015 aveau cifra de afaceri 0 ce declaratii trebuiesc depuse? Am citit ca ... (vezi toată discuția)