avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile parintesti ale tatalui in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile parintesti ale tatalui in cazul in care procedura de divort nu e inceputa

buna seara...va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez..
dupa o casnicie de 9 ani si multe neintelegeri cu sotia..am ajuns amandoi la concluzia ca e mai bine sa ne separam..mentionez ca avem.un copil de 3 ani ..am fost cu sotia la asistenta sociala pentru a lua in evidenta faptul ca eu sunt de acord ca ea sa paraseasca domiciliul doamna de acolo a luat cateva notite si atat fara semnaturi ..doar copie la buletine si la certificatul de nastere a copilului..pana aici totul normal..dar de 3 zile de cand a plecat sotia refuza cu desavarsire sa comunice cu mine ..iar cand o sun sa ma interesez de copil ce face cum e daca e bine sau nu ..raspunde la telefon si imi da copilul in telefon de la care nu pot intelege mare lucru avand in vedere varsta
intrebarile mele sunt..
ce pot face pe cale legala in cazul in care ajung la noua ei locuinta si ea nu-mi deschide sa-mi pot vedea copilul?
si daca e corect sau legal ca ea sa refuze sa vorbeasca cu mine despre starea copilului..?
Cel mai recent răspuns: justwalker , utilizator 17:00, 13 Februarie 2015
De cate ori ati sunat-o in astea 3 zile ?
Incercati intai sa vedeti daca va lasa sa va vedeti copilul si daca nu va lasa, puteti cere pe calea ordonantei presedintia sa va vedeti copilul dupa un program.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
de 2 ori pe zi...la ora 12 si seara inainte sa adoarma copilul ora 22 ..mentionez ca in prima zi nu a vrut absolut deloc sa-mi comunice felul cum a reactionat sau sa comportat copilul la prima zi intr-o alta gradinita
Daca merge la gradinita, puteti sa va interesati si acolo de el si sa il vedeti.
A menţionat soţia la asistenţa socială adresa unde va locui cu copilul?
Dace introduceti cererea de divort la instanta arunci in aceeasi cerere aveti posibilitatea sa cereti stabilirea domiciliului minorului,autoritatea parinteasca (care va fi comuna) si program de vizita

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat: - am program de vizita minor stabilit prin conventie la notar astfel: ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cornel munteanu cornel munteanu Buna ziua, am o mare problema. Sunt in divort, iar minorul (4 ani si 3 luni) a fost incredintat prin ordonanta presidentiala mamei. De cand a fost ... (vezi toată discuția)
Situația copiilor după divort costy2015 costy2015 Ma confrunt cu următoarea situație. S-a pronunțat divorțul, copilul în vârstă de 10 ani a ales sa rămână la mama, iar pe cel de 8 ani instanta nu a ... (vezi toată discuția)