avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare apartament

in anul 2010 am achizitionat un apartament pe firma cu tva deductibil fiind constructie noua, in anul 2015 doresc sa-l vand,In ce conditii il pot vinde fara tva conform art.141 alin.2 lit.f
Cel mai recent răspuns: SPATARCLAUDIA , utilizator 09:39, 16 Februarie 2015
Ajustand TVA-ul dedus.
la valoarea neamortizata ramasa?
Nu. Pentru ajustare va reconad sa cititi art. 149 din CF.

Poate puteti sa il vindeti cu TVA 5%
si daca se vinde cu 5% nu se mai ajusteaza tva-ul?
Nu se mai ajusteaza TVA-ul in acest caz pentru ca realizati o operatiune taxabila din punct de vedere al TVA-ului. Pe de o parte ati dedus TVA la achizitie iar pe de alta parte colectati TVA la vanzare. Legiuitorul nu a prevazut o ajustare a TVA-ului in cazul schibarii cotei.

Alte discuții în legătură

Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Despre tva la tranzactiile imobiliare intre persoane juridice ligrivatin ligrivatin Buna ziua tuturor In 2007 am cumparat pe firma (platitor de TVA) un imobil in vederea desfasurarii unei activitati de tip after school. Cumpararea a fost ... (vezi toată discuția)
Tva modernizare locuinta de serviciu administrator ionescus ionescus In anul 2007 societatea a cumparat un apartament care are destinatia locuinta de serviciu si care este pusa la dispozitie administratorului in baza unui ... (vezi toată discuția)