avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire din salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire din salar

Buna ziua.As dori sa stiu daca este posibil sa nu retin intr-o luna,ex.:ian.2015,suma de bani reprezentand 1/2 din salariul net al unei salariate care in aceasta luna a avut aproape jumatate de luna concediu medical.Mentionez ca jumatatea de salar pe care ar trebui sa o opresc face obiectul a 3 popriri cu titlu executoriu din care o poprire este la bugetul de stat ,respectiv Primaria orasului.Daca imi veti raspunde as dori si o baza legala.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:32, 14 Februarie 2015
Dvs ii retineti jumatate din ce reprezinta venit cu titlul de salariu.
Art. 728

Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc (vezi toată discuția)
Poprire pe pensia de boala. Ioan46 Ioan46 Daca sunt pensionat pentru caz de boala,poate fi pusa poprire pe pensie de catre anaf? Nu inteleg exact Art.728. Iata ce prevede Art. 728 din noul Cod de ... (vezi toată discuția)
Poprire - salariat in concediu medical anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat : un salariat care are 3 popriri - prin executor, in fiecare luna i se opresc 1/2 din ... (vezi toată discuția)