avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire CAS angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire CAS angajator

Buna ziua! In cazul unui SRL-D cu doi angajati unul part time si altul cu norma intreaga angajatorul beneficiaza de scutirea la plata a cas-ului indiferent daca aplica pentru cei 10.000 de euro?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
onimada, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 14 Februarie 2015
SRL-D sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

OUG 6/2011
Art. 5. — Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza de urmatoarele facilitati:
a) acordarea de catre A.I.P.P.I.M.M. a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
b) garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii — S.A. — I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei;
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
d) scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului pentru inregistrarea microintreprinderii;
e) consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C. al A.I.P.P.I.M.M. in a carui raza de competenta isi are sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere srl-d ralukutza ralukutza Buna Ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.as dori sa imi deschid un SRL-D. va rog sa imi spuneti care sunt avantajele si dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale marinicad2002 marinicad2002 Buna ziua! Sotia (unic asociat si fondator), administrator al unei SRL-D infiintat in oct 2011, ramanand fara job din 15 feb, ne gandim sa se angajeze la ... (vezi toată discuția)
Srl - d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Pentru un SRL-D care sunt contributiile care nu se platesc?(CAS,CASS,SOMAJ,FOND GARANTARE,ACCIDENTE IN MUNCA,CCI?) Stie cineva mai multe ... (vezi toată discuția)