avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua.
Trei doamne au lucrat patru ani in cadrul unei mici societati care si-a incetat activitatea la 31.09.2014.La angajare li s-au cerut cartile de munca.La incetarea activitatii li s-a spus ca vor primi cartile de munca in termen de doua saptamani.Ceea ce nu s-a intamplat nici pana acum.Au fost amanate sub diferite pretexte.Doamnele au de recuperat de la respectiva patroana atat cartile de munca cat si adeverintele pe perioada lucrata la acea societate.Cum isi pot recupera doamnele actele avand in vedere ca angajatoarea refuza sa le dea? Trebuie mentionat ca societatea respectiva nu mai exista iar doamnele in cauza nu cunosc adresa de domiciliu a fostei angajatoare ca sa o poata actiona in instanta.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 13:31, 13 Februarie 2015
Poate sesiza ITM-ul in raza caruia isi are sediul social fostul angajator.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Asta deja au facut-o dar fara rezultat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Alexandrarares, utilizator
Atunci sa promoveze o actiune in instanta.
Da, dar tocmai am specificat mai sus ca nu cunosc adresa de domiciliu a fostei angajatoare ca sa o poata actiona in instanta.Angajatoarea avea sediul social al societatii la adresa unde avea si punctul de lucru.
Se poate interesa la Registrul Comertului sau poate depune si o plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Salariu neplătit Geo georgy Geo georgy Buna ziua! În data de 15 .04.2019 m.am angajat la p societate iar după o săptămână mi.am dat demisia . Angajatorul nu mi.a plătit salariul ptr perioada ... (vezi toată discuția)
Munca la negru ContSters287513 ContSters287513 Am lucrat la o firma din 16septembrie 2013 pana la 02 iunie 2014 si la aceasta data cand am cerut o adeverinta pentru medicul de familie patronul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara - salariu neplatit Petre1990 Petre1990 Am lucrat LA o firma din craiova iar patronul nu MA platit cum pot proceda si eu ca sami pot recupera bani (vezi toată discuția)