avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Am lucrat la o firma din 16septembrie 2013 pana la 02 iunie 2014 si la aceasta data cand am cerut o adeverinta pentru medicul de familie patronul mi-a spus ca nu poate sa-mi dea pentru ca nu am contract de munca.La angajare am facut copii de pe actele personale pe care le-am depus la firma pentru angajare dar se pare ca a fost doar fictiva. Mentionez ca lucram numai pe teren in toate zonele tarii programul de lucru fiind de duminica seara cand plecam la drum pana vineri seara cand ne intorceam acasa. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca nu doresc sa trec cu vederea acest aspect mai ales ca m-am imbolnavit destul de grav din cauza conditiilor de munca si in prezent familia mea suporta povara cheltuielilor medicale iar patronul se bucura de sumele de bani pe care le-a incasat ilegal.
Sesizati ITM-ul si /sau Inspectia Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Faceti o sesizare la ITM (inspectoratul teritorial de munca).
In plus aveti posibilitatea sa il actionati in judecata pe angajator si sa solicitati daune materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara lucrez la un depozit de materiale de construcții ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara Lucrez la un depozit de Materiale de Construcții programul este de Luni până Vineri între orele 8:00-18:00 si Duminica 8:00-14:00 .Patronul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre contract de munca dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . Fiul s-a angajat la un restaorant in data de 18 iulie , de atunci lucreaza cate 13 -14v ore pe zi in afara duminicilor . ieri a primit un contract ... (vezi toată discuția)
Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)