avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara Lucrez la un depozit de Materiale de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara Lucrez la un depozit de Materiale de Construcții ...

Bună seara Lucrez la un depozit de Materiale de Construcții programul este de Luni până Vineri între orele 8:00-18:00 si Duminica 8:00-14:00 .Patronul nu m-ai plătește Duminica , nu sunt vînzări! Duminică este rindul meu iam spus Patronului că nu voi veni dacă nu plătește El ma amenințat ca ma va da afară si va gasi pe altcineva ca re va veni .Ce pot face ....????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 7 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua variante : sa mergeti sau nu la munca.

Dacă va duceți la munca ar fi bine sa obțineți dovezi pentru a putea sesiza ITM-ul.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Salutare Stimate Domn
Dovezi ce Dovezi Verbale căci Verbal te Amenință Patronul sau Telefonic punere pe Altcineva sa sune și să-ți spune ,,(Obtiunea ) pe care o ai)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar prezenta dvs la munca in zilele de sambata si duminica , cum se face ? .. solicitati ITM-ului sa efectueze si un astfel de control ... credeti ca pe vorbe va crede cineva?>
Bună ziua în Codul Muncii Art.137 se spune că Repausul Săptămânal este de Regulă Simbata și Duminica la ce se referă de regulă poate fi și în alte zile???

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)
Orar de munca, zile libere steluta79 steluta79 Buna ziua, La un magazin este angajata o vanzatoare, care are un program de 8 ore zilnic, de luni pana vineri. Am dori ca aceasta vanzatoare sa lucreze si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ... seaman64 seaman64 Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am program de lucru normal de luni-vineri , de la 08.00 - 16.00.Datorita ... (vezi toată discuția)