avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

mi-am dat demisia si am precizat ca aceasta se face conform art 79.....studiind acum codul muncii am vazut ca acest articol a devenit art 81.

este valabila sau e nula???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 14 Februarie 2015
Este valabila, chiar daca ati invocat un articol gresit de lege.
ideea era ca aceste articole din vechiul cod al muncii insemnau ca demisia e fara preaviz.....iar mie mi s-a desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate.....argumentand ca articolele respective fac alte precizari....

ce e de facut acum???
Art.79 din vechea reglementare prevedea atat demisia cu preaviz , cat si cea fara preaviz.

Daca vi s-a desfacut c.i.m. pentru absente nemotivate, atunci articolul cu care v-a incetat c.i.m. este art.61 lit.a C.mun.
Pentru aceasta trebuia sa fiti cercetat disciplinar . S-a intamplat asa ceva?

da
Atunci puteti sa o contestati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - preaviz Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul ... (vezi toată discuția)
Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)