avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza accesiune imobiliara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza accesiune imobiliara

Intr-o actiune in accesiune imobiliara prin care se tinde la obligarea paratului sa vanda imobilul construit pe terenul altuia contra pretului materialelor si manoperei
Credeti ca este utila o expertiza in constructii sau o expertiza topografica?
Cel mai recent răspuns: FLORIN MUSCA , Evaluator 15:50, 14 Februarie 2015
Instanta de judecata va stabili obiectivele pentru expertiza tehnica judiciara, la cererea partilor in proces.
Daca se doreste evaluarea constructiei existente si a costurilor materialelor este utila o expertiza in specialitatea ctii. si (dupa caz) in specialitatea contabilitate (daca expertul constructor nu identifica devize de lucrari, facturi, chitante, etc. si doreste o evaluare).
Daca se doreste si o expertiza a terenului pe care s-a construit, este utila si o expertiza in specialitatea topografie.
judecatorul va stabili ce fel de expertiza este necesara.
dupa parerea mea, in speta asa cum ati prezentat-o dvs., expertiza va trebui sa stabilesca costul constructiei. in orice caz daca este vorba de a stabili o valoare pentru oricare dintre componentele imobilului teren si constructie ... fie ca se va cere evaluarea terenului fie ca se va cere evaluarea constructiei specialitatea expertului trebuie sa fie evaluarea proprietatii imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager stefan dorel stefan dorel Buna ziua, Intrebarea mea este, ce se intampla daca cineva construieste o casa pe un teren obtinut in baza unui contract uzufruct viager, daca ulterior se ... (vezi toată discuția)
Diferente expert topo - cadastru contra expert constructii civile si industriale stepetrache stepetrache buna seara ! rog daca se poate o lamurire din partea domnilor specialisti din forum: care este diferenta intre un expert specialitatea topografie - cadastru - ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)