avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingrijire copil - cum se calculeaza suma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingrijire copil - cum se calculeaza suma

Buna ziua,

In legatura cu cei de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei pt mamici, ce se intampla cu programatorii care beneficiaza de deducerea de impozit deci au un net mai mare pt ca se adauga si impozitul ?
Se calculeaza si acesta ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 21:55, 19 Iunie 2009
Se iau in calcul veniturile brute, nu cele nete.
Vreti sa spuneti ca beneficiaza de o deducere suplimentara in functie de venitul brut de incadareare Aceasta deducere se scade din baza impozabila si se innmulteste cu 16% (cota impozitului pe salarii).
In ceea ce va priveste acum pe dmv , baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul astfel stabilite.
Daca doriti o sa revin si cu un exemplu practic.

Va multumesc de promptitudine.

Cu privire la primul raspuns [rimit; credeam ca e vorba de veniturile nete asa cum scrie la explicatiile legii pe avocat. net:
"Prin urmare, indemnizatia pentru cresterea copilului se va calcula prin aplicarea procentului de 85% asupra veniturilor nete, insa daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei se va acorda suma de 600 lei, iar daca din calcul rezulta o suma mai mare de 4.000 lei se va acorda suma de 4.000 lei."

Cu privire la cel de-al doilea raspuns, chiar va rog frumos sa reveniti cu un exemplu practic, simplu de inteles.
Nu stiu exact cum se calclueza deducerea. Este vorba de Ordinul 748/2004. Credeam ca impozitul, de 16% in loc sa mearga la stat, este atribuit programatorului in cauza.
Ma intereseza daca se calculeza si acest impozit la suma ce se va primi in cei 2 ani.
Multumesc
Daca poate reveni sau daca poate cineva sa imi aduca niste explicatii. Multumesc mult de tot.
eseme a scris:

Se iau in calcul veniturile brute, nu cele nete.


Va contrazic, se iau in calcule veniturile nete!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil anamariap28 anamariap28 Buna ziua Va rog respectos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:care va fi valoarea indemnizatiei pt crestere copil la un salariu brut de 1150 lei brut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil alina1979 alina1979 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil,85% din media veniturilor brute sau nete? (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil. cum se calculează când mama are mai multe contracte individuale de muncă? Ionela99999 Ionela99999 Buna ziua ! Daca am mai multe contracte de munca , dintre care unul pe 8 ore, unul pe 2 ore si unul pe 1 ora, toate incadrate cu salariul minim, cum se ... (vezi toată discuția)