avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

As dori sa stiu care este cea mai simpla ,sigura si mai putin costisitoare metoda de partajare a bunurilor comune in timpul casatoriei atat timp cat ambii soti sunt de comun acord avand si un copil minor .Din mai multe bunuri comune sotul este de comun acord sa cedeze un apartament sotiei si fiului iar celelalte ramanand bunuri comune in continuare . Mentionez totul de comun acord ,mai ales ca sotul nu mai locuieste de un an in acel imobil vrand sa paraseasca tara ,iar problema divortului nu s-a pus inca ,fiind copilul la mijloc. Acesta din urma v-a implini 18 ani peste 2 luni . Ma intereseaza care ar fi metoda cea mai sigura si de necontestat in caz de divort .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
cristina252, utilizator
Partajul voluntar, incheiat la notar.
In conformitate cu prevederile art. 358 alin. 1 C.Civ. in timpul regimului comunitatii, (in timpul casatoriei) bunurile comune pot fi impartite, in tot sau in parte, prin act incheiat in forma autentica notariala, in caz de buna invoiala, ori pe cale judecatoreasca, in caz de neintelegere.
Asadar, avand in vedere faptul ca partajarea bunurilor comune se va face de comun acord, cel mai indicat este sa va prezentati in fata unui notar public pentru a intreprinde formatiunile de partaj voluntar.
In ceea ce priveste problema costurilor, trebuie sa stiti ca atat in procedura de partajare prin intermediul instantei de judecata cat si in cea urmata prin notariul public, se vor achita costuri a caror valoare este aproximativ aceeasi.
multumesc .o seara placuta:)
eu credeam ca procedura facuta la notariat si de comun acord intre ambele parti e mult mai ieftina si necesita mai putin timp si nu vad de ce ar fi aceleasi costuri dc nu platim avocati de ambele parti ,dar in fine nu sunt de specialitate ,cu siguranta ma insel
E mai ieftin partajul la notar, nu-i chiar ieftin.
In instanta, in afara de taxa de timbru, poate platiti si expertize si daca aveti avocati si onorariile acestora.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort radorim radorim buna ziua, sintem divortati de mai multi ani si acum dorim sa finalizam si cu partajul dar, deoarece nu dispunem de multi bani si taxele sint cum le stiti ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartamebt ipotecat gagione gagione am divortat de fosta sotie.ne-am inteles ca apartamentul pe care il avem si care este ipotecat la banca sa imi revina mie si sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)