avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

As dori sa stiu care este cea mai simpla ,sigura si mai putin costisitoare metoda de partajare a bunurilor comune in timpul casatoriei atat timp cat ambii soti sunt de comun acord avand si un copil minor .Din mai multe bunuri comune sotul este de comun acord sa cedeze un apartament sotiei si fiului iar celelalte ramanand bunuri comune in continuare . Mentionez totul de comun acord ,mai ales ca sotul nu mai locuieste de un an in acel imobil vrand sa paraseasca tara ,iar problema divortului nu s-a pus inca ,fiind copilul la mijloc. Acesta din urma v-a implini 18 ani peste 2 luni . Ma intereseaza care ar fi metoda cea mai sigura si de necontestat in caz de divort .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
cristina252, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:41, 16 Februarie 2015
Partajul efectuat în procedura medierii vă scutește de jumătate din taxa de timbru, plătind doar 1,5 % din taxa de 3% datorată, prin raportate la masa partajabilă ( oug 80/2013)
Si cu onorariul mediatorului va duceti la 4 % - mai mult sau mai putin.
Da, unele proceduri sunt mai ieftine, altele mai scurte, altele mai sigure etc. Cea mai buna varianta nu exista, exista insa cea mai buna varianta pentru o persoana anume.
Pentru a ajunge la cea mai buna varianta pentru dv., informarea este primul pas. Pentru a sti ce e mai ieftin, trebuie sa faceti calcule pe fiecare sitguatie in parte .

Oricum, ar trebui sa intelegem ce act doriti sa incheiati, caci nu imi e clar: ce vrea sa cedeze, cui, care e finalitatea urmarita?
Daca metoda e cea mai ieftina, nu e musai cea mai buna si invers. Nu exista un act numit ”Cel mai bun act pentru toate si pentru toti”, caci daca ar fi asa, n-ar mai intreba nimeni pe forum, ar incheia direct Cel mai bun act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort radorim radorim buna ziua, sintem divortati de mai multi ani si acum dorim sa finalizam si cu partajul dar, deoarece nu dispunem de multi bani si taxele sint cum le stiti ... (vezi toată discuția)
Partaj in cazul unui divort ContSters256771 ContSters256771 Ma puteti ajuta si pe mine sa identific o modalitate cat mai economica de a face partaj in urma unui divort? Nu doresc sa platesc statului vreun impozit pt ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)