gi-jane2 a scris:
Nu se plateste impozit pt partaj.
M-am precipitat cand am spus impozit. Practic ma intereseaza o varianta cat mai economicoasa si aici ma refer la toate costurile incluse: taxe, taxe de timbru, onorarii etc.
Din cate am inteles ar exista 3 variante: notar, mediator, instanta dar nu exclud nici eventuale variante de donatie sau vanzare cumparare. Statul nu tine cont de faptul ca una din proprietati este luata cu credit (practic este neachitata) si nici de faptul ca cealalta proprietate este achizitionata de mai bine de 8 ani.
Eu de felul meu sunt patriot si am convingerea ca orice roman in principiu este de acord sa plateasca impozite si/sau taxe catre stat insa la fel ca restul romanilor nu sunt multumit de modul in care sunt cheltuite aceste impozite si/sau taxe. Ieri de exemplu vorbeam cu medicul de familie despre o posibila internare si am intrebat daca in timpul internarii se asigura medicatie de catre spital. Raspunsul a fost: vreti sa stiti cum este legal sau ce se intampla in realitate? Restul e can-can .... vorba reclamei. Din acest punct de vedere nu am absolut nici o problema de a cauta o metoda prin care sa platesc cat mai putin atata timp cat este vorba de ceva legal.
O alta intrebare: Masinile sunt pe numele sotului una dintre ele si pe numele sotiei cealalta. (ma refer la talon si la taxele locale - asa figureaza). Acestea trebuiesc incluse in partaj sau nu vor exista probleme la o eventuala vanzare sau radiere? Ele sunt destul de vechi (una din 2006 si cealalta din 2007) si sunt sanse mici sa fie vandute pentru ca taxele de inmatriculare (una dintre ele sigur nu are taxa de prima inmatriculare platita iar la cealalta ma indoiesc ca mai gasesc chitanta - am inteles ca ar fi important) sunt ma mari decat valoreaza masinile dar prefer sa stiu dinainte cum sta treaba ca sa pot alege in caz ca exista mai multe variante.