avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in cazul unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in cazul unui divort

Ma puteti ajuta si pe mine sa identific o modalitate cat mai economica de a face partaj in urma unui divort?

Nu doresc sa platesc statului vreun impozit pt a legaliza o intelegere perfectata de comun acord. Bunurile sunt doua apartamente si doua masini care vor reveni 1 apartament + o masina sotului si la fel sotiei.
Cel mai recent răspuns: galatanu1981 , utilizator 21:24, 24 Septembrie 2014
Eu sunt de parere ca tot la notar o scoateti la capat cel mai ieftin cu partajul ( nu e vb de donatie sau vanzare ), partaj la masini nu are sens sa faceti pt ca ele raman fiecare pe numele cui sunt si nu sunt probleme la vanzare.
Ramane sa partajati imobilele si creditul, problema e ca la cel neachitat trebuie sa aveti acordul bancii pt ca cel ce ramane cu casa sa preia si creditul.

Pai nu platiti statului ceva, platiti taxe la Carte funciara, onorariu la notar... taxe catre stat platiti daca ajungeti la instanta unde, probabil, poate ajungeti mai ieftin. Dra in acest caz se duc banii unde nu doriti dv.
Sigur ca legal, nu va putem da sfaturi decat legal.
Cat despre vazare sau donatie, e mai scump, mai dificil, mai periculos pentru stabilitatea actului.
Referitor la masini, ele pot ramane in afara partajului, insa mai sunt cativa anisori in care sotul poate cere sotiei si sotia sotului partajarea lor. :D Juridic, e riscant.
~ Conținut șters la cerere ~
Cel mai ieftin este tranzacția, deoarece instanța doar ia act de tranzacție, iar taxele de timbru sunt, astfel, minimale. Condiția este să vă puneți de acord cum împărțiți bunurile și să angajați un avocat care să redacteze actul de tranzacție cu mare grijă, astfel încât să nu aveți probleme mai târziu.
stimate utilizator eu vas sfatui cu am procedat eu am impartit lucrurile de comun acord , am facut cate o declaratie fiecare neam prezentat amandoi la acelasi notar leam legalizat si asa am scapat de taxe
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
galatanu1981, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Partaj sau donatie? madd madd O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)