avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj sau donatie?

O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de pretentie asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei, si anume un apartament,
Ca sa il scoata acum din acte, sa devina unic proprietar al apt, cum trebuie sa procedeze ea?
Care este cea mai ieftina modalitate? (impozite si taxe cat mai mici)
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:23, 5 Noiembrie 2009
Va trebui sa va adresati unui birou notarial ( sau mai multora, pana va convine pretul solicitat). E bine sa aratati si declaratia data de fostul sot cu ani in urma, dar pentru semnarea contractului de partaj voluntar, vor trebui sa fie prezente ambele parti.
Cam cat este acest pret? Trebuie sa plateasca si impozit? Poate face fostul sot o donatie? Este mai ieftin asa?
Fiecare notar are tarifele lui, inscrise intr-un tabel de minim si maxim.
Cel mai bine este cum a zis colega, sa se intereseze la mai multi notari cat costa si sa-l aleaga pe cel mai ieftin.
Eu cred ca trebuie sa deschideti proces pentru partaj , si sa faceti o tranzactie prin care fostul sot este de acord sa va revina dumneavoastra apartamentul .
E mult mai ieftin decat la orice notar .
partaj in instanta .
incheiati tranzactie cu fostul sot ( amica dvs .) , o semnati la primul termen, ambele parti si instanta va lua act , urmand sa pronunte hotararea de expedient.
se restituie taxa de timbru in acest caz. ;)

Alte discuții în legătură

Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 6 ani de la divort liliche liliche E VORBA DE UN PRIETEN: a divortat in urma cu 6 ani insa nu a facut partajul. Ar dori sa il faca acum. Ce costuri implica ? e vorba de 1 apartament cu o ... (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)