avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri concrete? Am fost in concediu crestere copil si am reluat activitatea cu o luna mai devreme de implinirea de 2 ani ai copilului. (am inceput pe 21 ianuarie activitatea si trebuia sa ma intorc la servici pe 27 februarie). Pentru acea luna pot primi stimulent de insertie? Daca da, in cat timp pot depune dosarul la DGASPC? Va multumesc anticipat tuturor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 15 Februarie 2015
1. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) atunci veti putea beneficia de stimulentul de insertie in utlima luna inainte de a implini copilul 2 ani.
- Cererea impreuna cu dovada ca ati reluat activitatea se depun la Primarie in termen de 30 de zile de la data cand ati reluat activitatea (va recomand sa le depuneti mai repede).

2. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca el intra sau nu o luna in CCC, nu veti mai beneficia de stimulentul de insertie in ultima luna ( care este rezervata tatalui).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie sharic sharic Buna ziua. Copilul meu implinete 2 ani pe 25 septembrie. Daca ma intorc mai repede cu 60 de zile la munca am dreptul la stimulentul de insertie? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)