Bunicul meu a fost improprietarit in urma Reformei Agrare din 1945 cu anumite suprafete de teren in judetul Timis. Am primit o Adeverinta de la OPCPI Timis in care se specifica: ,,In registrul alfabetic al improprietaritilor de la Reforma Agrara din 1945 al localitatii X, la pagina n, pozitia m, apare improprietarit numitul Escu nr de casa p cu urmatoarele suprafete:" si sunt enumerate suprafetele de teren. Aceste suprafete le-am redobandit dupa 1990 dar nu reusim acelasi lucru cu casa, deoarece Primaria din localitate motiveaza existenta unei alte persoane in Extrasul de CF. Intre timp casa este locuita de o familie de rromi care plateste chirie la primarie, persoana din Extrasul de CF fiind necunoscuta. Parerea mea este ca acest fost proprietar a parasit Romania dupa 1945, ca multi alti sasi - fapt ce a si facut posibila improprietarirea taranilor cu aceste suprafete de teren.
Bunicul meu a parasit aceasta localitate in cativa ani dupa aceasta improprietarire deoarece incepusera in zona deportarile spre Baragan si preluarea terenurilor pentru colectivizare, dar nu a cedat in scris nimic din aceste active.
Intrebarea mea este: Cum se procedeaza in aceste cazuri pentru a re redobandi proprietatea ?
Cu multumiri,
Da, am solicitat restituirea dreptului de proprietate si am primit doar terenul aferent. Am o Adeverinta de la Oficiul de Cadastru din care reise numarul de casa si suprafetele de teren. Dar pe Legea 165 / 2013 nu se pot face solicitari de acest gen ?
Multumesc !