avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marirea pensiei alimentare pentru copil major aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marirea pensiei alimentare pentru copil major aflat in continuarea studiilor

Buna ziua. As dori,daca se poate, sa stiu ce trebuie sa cuprinda dosarul pentru majorarea pensiei alimentare. Mentionez ca sunt majora(21 de ani),studenta anul II,cursuri de zi, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti si nu am un loc de munca.
M-ar interesa in mod deosebit un model al cererii pentru majorarea pensiei alimentare.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:14, 16 Februarie 2015
Dumneavoastra trebuie sa investiti instanta de judecata, iar cererea de chemare in judecata trebuie sa cuprinda situatia de fapt.

Asadar, pensia de intretinere este datorata pana cand dumneavoastra veti implini varsta de 26 de ani.

Pensia de intretinere este datorata cata vreme subzista starea de nevoie, generata de lipsa veniturilor salariale, cat si de continuarea studiilor.

Ratiunea acordarii pensiei de intretinere majorului este aceea de a fi desavarsita pregatirea profesionala a acestuia, prin continuarea studiilor.

Aveti nevoie, asadar, de o adeverinta emisa de facultatea unde dumneavoastra studiati.

De asemenea, puteti prezenta instantei de judecata o adeverinta care sa ateste ca nu obtineti venituri, dintr-o activitate lucrativa.

In probatiune,solicitati proba cu inscrisuri, interogatoriul paratului, si un martor.

Competenta materiala teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant, legiutorul instituind competenta teritoriala alternativa in materie de pensie de intretinere.

In cazul in care actiunea cu care investiti instanta de judecata nu este completa, vi se va transmite o adresa , pentru a suplini lipsurile, in termen de 10 zile de la comunicare, sub sanctiunea anularii.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc pensie alimentara si dupa ce implinesc varsta de 18 ani? DenisaAnA DenisaAnA Pentru a primi in continuare pensie alimentara (de la tatal meu) trebuie sa depun eu ceva la judecatorie? Cum ar trebui sa procedez pentru a primi pensie cat ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie alimentara puiuandrei puiuandrei Salutare, In octombrie incepe anul universitar si parintii sunt in divort, iar abia dupa 1 octombrie este primul termen. Avand in vedere ca orasul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)