avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul persoanei ce a renuntat la dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul persoanei ce a renuntat la dreptul de habitatie, de a parasi apartamentul vandut

Urgent!! Buna seara. Va rog sa ma consiliati cu privire la problema cu care ma confrunt. Am incheiat acum 11 ani un contr. de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru un apartament cu 2 camere.Intrucat vanzatoarea din acel moment este acum in varsta de 89 ani si nu mai vrea si nici nu mai poate locui singura a dorit sa se mute cu mine, cumparatoarea. Astfel, de curand am vandut locuinta iar doamna care avea dreptul de habitatie si, totodata, dreptul la intretinere, a declarat in fata notarului public ca renunta la dr. de habitatie avut asupra apart., urmand ca obligatia mea de intretinere pt.dansa sa continue. Totul a decurs firesc, incepeam sa facem bagaje cand doamna mi-a comunicat ca s-a razgandit, pe considerentul ca ea nu poate renunta la nimic din bunurile mobile existente in ap. La momentul de fata, a avut loc un declik si nici nu vrea sa mai auda de parasirea casei. Ce pot face eu acum? Sunt disperata! Desi inainte aveam o relatie excelenta cu dansa acum nici nu imi mai deschide usa. Discutaseram sa ii pun la dispozitie o camera din ap.meu in care sa-si aduca ceea ce considera necesar si util din vechea casa. Acum nu mai vrea. I-am propus si internarea intr-un centru privat cu persoane de etatea ei, idee pe care initial o agrea f.tare dar pe care acum o refuza categoric. Ce sa fac? Trebuie sa eliberez urgent ap. vandut. Ma preseaza noii proprietari. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:37, 22 Februarie 2015
Daca s-a consemnat intr-un document renuntarea doameni la dreptul sau de abitatie, atunci puteti face o actiune in evacuare (am inteles ca pe noul cod de procedura civila este mai usor, in vcpc trebuia o actiune in revendicare).
foarte neplacut...o sa trebuiasca s-o evacuati:(
Cum? Actiune in instanta? Aceasta cale ar fi de durata... Nu este posibila o cerere catre un executor judecatoresc? Formulata eventual de actualii proprietari ai apart.?
Pai un executor judecatoresc va face evacuarea efectiva impreuna cu organele de politie. Dar nu poate nici el si nici dvs sa faceti asta, fara a intenta o actiune in instanta, care sa inganduie aceasta actiune in evacuare.
Multumesc pt.raspuns! Chiar daca ma ingrijoreaza f.tare! Intotdeauna am fost de buna credinta si nu pot accepta inca situatia in care am ajuns sa ma aflu...

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate imobil- ce pot face in aceasta situatie? mihaioro mihaioro Buna ziua, am cumparat acum 3 ani o casa ,de bani am facut rost prin vanzarea unui ap plus diferenta,in acest contract de vanzare pe casa eu sunt trecut ... (vezi toată discuția)