avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa 270 zile,absente contractul de munca a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa 270 zile,absente contractul de munca a fost defacut,iar motivul au fast absentele

timp de noua luni,in fiecare luna eram chemata sa-mi dau demisia nu puteam eram singura intretinatoare a doi copii minori,stateam cu chirie. In anul 2013 CIM a fost desfacut.Toate sesizarile mele erau oprite la HR,la directorul general nu ajungeau,a fost un macel la Romtelecom pe vremea acceia.
Ce sanse am sa chem compania in instanta? dupa atata timp

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 5 Martie 2015
Cererea dvs va fi respinsa ca fiind prescrisa.

De la data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m. aveati la dispozitie un termen de 30/45 de zile pentru a o contesta in instanta.
va multumesc pentru raspuns..aveti dreptate
daca se poate conform leg 12/2015 rezolvarea cazului.art 16(5)
am asteptat aceasta lege de 2 ani,situatia mea este cunoscuta la factori decizionali cat si legislativ,acum am lege dar cum o fac retroactiva.Cum sa procedez in situatia mea.
Nu aveti cum s-o faceti retroactiva.

art.6 C.civ. - Aplicarea în timp a legii civile
(1) Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă.
(2) Actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite sau produse înainte de intrarea în vigoare a legii noi nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de legea în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.
....

Principiul neretroactivităţii legii civile, care era consacrat de art. 1 C.civ. din 1864 a devenit un principiu constituţional încă din anul 1991. In acest sens, art. 15 alin. (2) din Constituţie stabilind că „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde scrie ca legea, ordinul si alte acte normative nu se aplica retroactiv? daniela_roxana daniela_roxana M-ar interesa daca stie careva nr. de lege art. unde scrie ca legea, ordinul si alte acte normative nu se aplica retroactiv? (vezi toată discuția)
Legea pensiilor unitare poate fi retroactiva? ic.popescu ic.popescu poate in conformitate cu legile si practica aplicata in tata ca noua lege unitara a pensiilor sa fie aplicata retroactiv? cand s-a trecut la punctul de pensie, ... (vezi toată discuția)
Armata vechime in munca mbogdan12 mbogdan12 Pentru un barbat care a satisfacut stagiul militar obligatoriu in anul 1990, dupa terminarea liceului, constituie armata vechime in munca la calculul sporului ... (vezi toată discuția)