as dori o lamurire intr-o problema cam complicata,am avut permis de conducere emis de un stat membru ue care expira la data de 1 august 2015,dar din nefericire am pierdut portofelul in care aveam buletinul de identitate,permsul auto si cardul de sanatate.am fost la politie ,am declarat pierderea (doar verbal)unde mi s-a spus ca nu pot conduce pana cand nu voi avea intii buletinul ,care dureaza cam 20 de zile,apoi sa cer eliberarea unui permis nou ,abia atunci imi vor elibera o dovada in baza careia voi putea sa conduc.amNEVOIEde masina sa ma deplasez la spital ,la farmacie (sufar de o boala incurabila) la casa parintilor mei zilnic ,mama mea este imobilizata la pat .de aceea va rog daca imi puteti spune exact ce acte imi trebuie .va multumesc
incercati sa nu evitati lucrurile simple si evidente .. faceti-va demersurile pentru buletin apoi pentru permis care nu va fi expirat spre satisfactia dvs. Incercati sa luati legatura cu ambasada acelui stat pentru ca e posibil sa faceti rost de el mai repede decat credeti. Oricum alta varianta nu aveti, parerea mea. Daca e vorba de Italia (pentru ca asta imi spune intuitia) lucrurile sunt simple
Daca nu este expirat, mergeti la ghiseul de permise auto unde veti primi lamuririle corespunzatoare. (acte necesare)
Intr-un caz similar, a durat 2 luni pana am primit din Spania.-expirat
Oricum, publicati cartea de identitate, obtineti alta si apoi trimiteti in tara respectiva......fara pasii astia nu reusiti . Cand nu este expirat, carnetul soseste in jur de 30 zile, cand e expirat peste 60 zile.
Sfatul meu personal este ca imediat ce-l obtineti sa-l preschimbati in Romania...astfel puteti obtine o dovada, si durata de stat pe dreapta intr-o eventuala astfel de situatie este mult mai scurta....Succes