avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea din CCC

Buna ziua, la terminrea concediului de maternitate, tatal este obligat sa stea si el o luna acasa?Eu trebuuie sa ma intorc la 01.08.15, atunci copilul are 2 ani,deci in luna iulie putem sa stam amandoi acasa?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ramona1f , utilizator 10:10, 6 Martie 2015
1. Nu e vorba de revenirea din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de revenirea din concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca copilul implneste 2 ani pe data de 01.08.2015 atunci dvs. va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 02.07.2015, data cu care puteti relua activitatea sau puteti solicita conecdiu fara plata.

3. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci dvs. veti primi indemnizatie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (01.08.2015).
Multumesc, d-lui tudorvaleriu
Tatal indeplineste conditiile pt a putea beneficia de CCC, insa eu vreau sa stiu daca este OBLIGATORIU sa-si ia tatal concediu o luna. Daca nu este obligatoriu as vrea eu sa stau in CCC pana la data de 01.08.2015 cand copilul implineste 2 ani
Multumesc inca o data!
1. Nu este obligatoriu ca tatal sa intre cel putin o luna in CCC dar daca indeplineste conditiile atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. In aceasta situatie ultima luna (a 24-a) este rezervata tatalui iar dvs. veti alege sa reluati activitatea sau a solicitati o luna de concediu fara plata.

3. Daca copilul implineste 2 ani pe data de 01.08.2015 atunci va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 02.07.2015 (cu aceasta data reluati activitatea sau solicitati concediu fara plata pana pe 01.08.2015).
Multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere munca dupa concediu crestere copil Luca35 Luca35 Buna ziua. Daca fetita mea implineste 2 ani in 15 iunie a.c, cand ma intorc la munca? In 14, 15 sau 16 mai? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Situatie critica chirea chirea buna seara , am si eu nevoie de cateva lamuriri pentru a lua o decizie ,pe perioada ce ma asteapta... mai am o luna pana voi naste iar cei de la ... (vezi toată discuția)