Buna ziua. In 2014 mi-am deschis o întreprindere individuala care in momentul de fata nu mai are activitate si as vrea sa o inchid definitiv. Ce trebuie sa fac?
In plus, detin si o casa de marcat, inregistrata pe societate, pe care as vrea sa o vand (am solicitari). Pot sa fac acest lucru? Cum?
Va rog nu ma trimiteti la finante sa ma informez, asta stiam si eu. Va scriu aici nu din comoditate ci pur si simplu pt ca am un program prelungit la serviciu si imi este imposibil sa ma învoiesc. Deci, as vra sa-mi raspunda cineva in cunostinta de cauza ca sa vad cum ma organizez si ce-i de facut.
Va multumesc.
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a radierii persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale :
- Cererea de înregistrare - formular, bifată în dreptul la pct. II – radiere şi la pct. 7.6. pentru motivul radierii;
a) Documentul care atestă motivul radierii, dacă este cazul;
b) Certificatul de înregistrare și certificatul constatator de autorizare (original);
c) Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale - detalii:
- 45 lei - taxele de registru;
- 27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014.
art. 27 din OUG 44/2008
(1) Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale isi inceteaza activitatea si este radiat din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acestuia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.
(3) În cazul prevazut la alin. (1) lit. a) mostenitorii pot continua intreprinderea, daca isi manifesta vointa, printr-o declaratie autentica, in termen de 6 luni de la data dezbaterii succesiunii. Cand sunt mai multi mostenitori, acestia isi vor desemna un reprezentant, in vederea continuarii activitatii economice ca intreprindere familiala.
(4) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator. Activitatea va putea fi continuata sub aceeasi firma, cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor.