avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere I.I.

Buna ziua. In 2014 mi-am deschis o întreprindere individuala care in momentul de fata nu mai are activitate si as vrea sa o inchid definitiv. Ce trebuie sa fac?
In plus, detin si o casa de marcat, inregistrata pe societate, pe care as vrea sa o vand (am solicitari). Pot sa fac acest lucru? Cum?
Va rog nu ma trimiteti la finante sa ma informez, asta stiam si eu. Va scriu aici nu din comoditate ci pur si simplu pt ca am un program prelungit la serviciu si imi este imposibil sa ma învoiesc. Deci, as vra sa-mi raspunda cineva in cunostinta de cauza ca sa vad cum ma organizez si ce-i de facut.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 21 Februarie 2015
Buna ziua,

Pentru radiere veti avea nevoie de toate documentele emise la infiintare.


O zi buna!
Multumesc. Si ce fac cu ele, merg la finante, merg la Camera de Comert?
Buna seara,

La Oficiul Registrului Comertului trebuie sa mergeti.

O seara buna!
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a radierii persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale :
- Cererea de înregistrare - formular, bifată în dreptul la pct. II – radiere şi la pct. 7.6. pentru motivul radierii;
a) Documentul care atestă motivul radierii, dacă este cazul;
b) Certificatul de înregistrare și certificatul constatator de autorizare (original);
c) Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale - detalii:
- 45 lei - taxele de registru;
- 27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014.

art. 27 din OUG 44/2008
(1) Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale isi inceteaza activitatea si este radiat din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acestuia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) În cazul prevazut la alin. (1) lit. a) mostenitorii pot continua intreprinderea, daca isi manifesta vointa, printr-o declaratie autentica, in termen de 6 luni de la data dezbaterii succesiunii. Cand sunt mai multi mostenitori, acestia isi vor desemna un reprezentant, in vederea continuarii activitatii economice ca intreprindere familiala.

(4) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator. Activitatea va putea fi continuata sub aceeasi firma, cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea intreprinderii individuale Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata As dori sa va intreb : Ce acte trebuie sa contina DOSARUL DE DESFIINTARE A UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE ? ... (vezi toată discuția)
Înregistrare pfa la finanțe giulica70 giulica70 Am făcut un PFA în mai 2014 și nu l-am înregistrat la finanțe pt că nu am avut activitate. Îl pot închide la reg comerțului fără să mai trec pe la ... (vezi toată discuția)
Radierea pfa apicultorul apicultorul buna ziua, care sunt pasi de urmat pentru radierea PFA ? multumesc (vezi toată discuția)