Am rugamintea de a-mi spune ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a obtine continuarea platii pensiei alimentare obtinute pentru copilul meu in urma divortului, dupa implinirea varstei de 18 ani, in situatia in care copilul este elev la forma de invatamant zi.
Va multumesc.
Buna seara! Va trebui introdusa o actiune in instanta pentru prelungirea acordarii pensiei de intretinere a copilului pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Copilul major va formula o actiune in nume personal, in contradictoriu cu tatal sau, actiune prin care va solicita stabilirea pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, urmand sa probeze in cadrul actiunii ca urmeaza cursurile institutiei de invatamant respective ( cu o adeverinta eliberata in acest sens).
Pensia se acorda de la data depunerii cererii, indiferent cand se termina procesul. Daca o va depune exact in ziua in care va implini 18 ani atunci va avea continuitate.
Pensie alimentara
daniel08
cind copilul impineste 18 ani pensia alimentara pe care o primea se intrerupe automat si apoi trebuie sa dea el in judecata parintele sa ii mai plateasca ... (vezi toată discuția)