avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara elevului peste 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara elevului peste 18 ani

Am rugamintea de a-mi spune ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a obtine continuarea platii pensiei alimentare obtinute pentru copilul meu in urma divortului, dupa implinirea varstei de 18 ani, in situatia in care copilul este elev la forma de invatamant zi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:33, 18 Februarie 2015
Buna seara! Va trebui introdusa o actiune in instanta pentru prelungirea acordarii pensiei de intretinere a copilului pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Copilul major va formula o actiune in nume personal, in contradictoriu cu tatal sau, actiune prin care va solicita stabilirea pensiei de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, urmand sa probeze in cadrul actiunii ca urmeaza cursurile institutiei de invatamant respective ( cu o adeverinta eliberata in acest sens).
Exista o modalitate prin care sa se continue plata pensiei de intretinere fara intrerupere peste varsta de 18 ani, elev fiind?
Pensia se acorda de la data depunerii cererii, indiferent cand se termina procesul. Daca o va depune exact in ziua in care va implini 18 ani atunci va avea continuitate.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara daniel08 daniel08 cind copilul impineste 18 ani pensia alimentara pe care o primea se intrerupe automat si apoi trebuie sa dea el in judecata parintele sa ii mai plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student draganicam draganicam buna ziua,cum pot da in judecata tatal copilului daca copilul e major si e la facultate?multumesc (vezi toată discuția)
Documente necesare punerere pe rol dosar pt stabilirea minorului si pensie alimentara alina.livia alina.livia Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pt. punea pe rol a procesului de stabilire a domiciliului minorei, pensie alimentara. Nu am fost casatoriti. ... (vezi toată discuția)