avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat naștere copil născut in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat naștere copil născut in Germania

Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un băiețel născut aici .La nașterea lui am primit un certificat de naștere de la primăria de aici, dar care nu prea ne este de mare ajutor ,vreau sa precizez ca amandoi avem cetatenir romana,cu el am făcut doar titlu de călătorie la ambasadă).Dupa ce am făcut la primăria de aici un certificat internațional (fără apostiila),sotia mea a plecat in Romania pe timp de două luni, cu scopul de a rezolva unele probleme și de a face v certificat de naștere românesc si pașaport.Întrebările mele sunt :
1) dacă avem acest certificat internațional al băiețelului mai este necesar să și facem unul românesc? Și dacă da este necesară apostilă pe cel internațional?
2) pentru pașaport de ce acte are nevoie soția în România și facă este nevoie și de semnătura mea cumva.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 27 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă lasă să ieșiți cu un copil din țară niciun stat dacă nu aveți un act cu poză.
Trebuie să-i faceți titlu de călătorie la consulat, dar de întors nu vă puteți întoarce acolo fără pașaport.

Rezolvați întâi cu certificatul de naștere românesc, este foarte important. Aș zice să nu vă gândiți că rezolvați în România pentru că e mult mai greu aici dacă nu aveți ce vă trebuie.

Citiți cu atenție ce scrie în acest link:
[ link extern ]
și mergeți la consulat/ambasadă cu ce se cere. Serviciul e gratuit și vă luați o grijă foarte mare de pe cap.
Bună ziua copilul meu sa născut în Germania , de la primărie miau dat un certificat de naștere care doar scrie orașul unde sa născut, numele, copilului, și al nostru părinții, ma întreb oare e valabil pentru a merge în România? Sau trebuie sa merg la ambasada pentru a face pe cel rominesc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
certificatul nu e act de calatorie asa ca daca copilul nu are pasaport, trebuie sa cereti un titlu de calatorie de la ambasada/ consulat si cand ajungeti in tara, transcrieti certificatul si i se emite unul romanesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a copilului roman nascut in strainatate Barbulescu Raluca Barbulescu Raluca buna ziua As avea nevoie de o informatie daca se poate...am doi copiii minori ambi nascuti in Italia...eu si tatal lor avem cetatenie romana dar nu suntem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)