avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilire pensie alimentara

Buna ziua!in urma procesului de paternitate pe care i l am intentat tatalui copilului,am avut castig de cauza,instanta s a pronuntat in favoarea mea,respectiv a minorei,primind pe data de 13 ianuarie anul curent de la judecatoria Constanta,unde s a judecat procesul, hotararea judecatoreasca din care reiese clar ca tatal copilului trebuie sa mi achite cheltuielile de judecata si pensia de intretinere.
La finanul acestei hotarari judecatoresti mai scrie ca paratul are drept de apel 30 de zile de la comunicare.
Intrebarea mea este urmatoarea:unde pot cere informatii sau pe cine anume pot intreba in legatura cu situatia dosarului meu,deoarece aceasta perioada de 30 de zile a expirat deja,eu ne primind nici o citatie in acest sens,iar tatal copilului refuza orice comunicare cu mine.
Ce am de facut eu in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
ContSters330573, utilizator
Daca nu ati primit nicio citatie, in mod normal, inseamna ca nu a declarat apel. Intrati pe portalul instantelor la judecatoria constanta, scrieti nr de dosar , iar in josul paginii ar trebui sa se vada daca a declarat cale de atac.
Buna ziua!am verificat pe portalul Tribunalului din Constanta si ieri,si astazi,nu scrie decat ca e pe fond,atat.Nicii o alta informatie nu este data.

Vreau sa legalizez aceasta hotarare judecatoreasca,pentru ca asa mi s a spus de catre avocata ce ma reprezentat in proces.Ca daca se va ajunge la executare silita,hotararea judecatoreasca va trebui legalizata inainte.Acum nici nu stiu,daca pot face asta ,dupa aceste 30 de zile ce au trecut sau trebuie sa mai primesc un act ceva de la Judecatoria Constanta.

Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Trebuie sa verificati pe portalul Judecatoriei Constanta si nu a Tribunalului Constanta. Cel mai bine, mergeti la Judecatorie cu o copie de pe hotararea pronuntata de catre Judecatoria C-ta, o taxa de 5 lei si depuneti pentru legalizare.
Aceleasi informatii despre dosar sint si pe portalul Judecatoriei.Ar fi fost mult mai simplu sa merg personal,insa nu locuiesc in Constanta,si am si fetita micuta inca.Nu stiu daca se poate legaliza inca..

Daca a mai trecut cineva printr o situatie asemanatoare mie,rog sa mi spuna macar un birou de informatii,unde pot suna,inainte sa fac un drum la Constant.Pe site ul Judecatoriei nu am gasit informatiile necesare.

Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Telefon: 0241-617760 nr judecatoriei Constanta. Cereti la arhiva civila, indicati nr de dosar si intrebati daca s-a formualt apel si puteti merge pentru a legaliza hotararea.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Solutii posibile apel- pensie de intretinere; cheltuieli de judecata ioana-03 ioana-03 buna seara, am pe rol un proces de stabilire paternitate si in prima faza-fond, am castigat pentru copil dreptul de a primi pensie de intretinere, de la data ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)