avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla daca tatal nu isi ia o luna de concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla daca tatal nu isi ia o luna de concediu pentru cresterea copilului?

Eu sunt in CIC, fetita implineste 2 ani in 1 mai. Eu inca alaptez, am aflat de curand ca tatal are dreptul la o luna de CIC ... dar e obligatoriu? Exista temei legal pentru cazul contrar? Cum imi este afactata vechimea? ... sau intrerupere in activitate daca eu stau pana exact la 2 ani in CIC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 23 Decembrie 2019
Buna ziua,vă rog să mi spuneți ce se întâmplă în cazul în care tatăl este pensionar,pot beneficia ptr.luna lui de stimulent de inserție?
Adică nu va primi stimulentul cu o lună mai puțin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul in care reveniti cu cel putin 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama veti primi stimulent de insertie pentru luna acestuia.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci nu veti primi stimulent de insertie pentru luna acestuia.

2. In situatie in care se solicita acordarea stimulentului de inserție cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, veti primi stimulent de insertie pentru luna acestuia.
Mulțumesc frumos,astăzi am fost ptr.a depune dosarul ptr stimulent si mi s a comunicat că nu voi primi stimulent ptr.luna tatălui, chiar dacă am dus documente care justifică ca este pensionar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta decizia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil croberta croberta Mama se prezinta la serviciu dupa cele 42 zile de la nastere. Tatal solicita mai intai stimulent si apoi concediu crestere copil pana la 1 an. In acest caz ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si somaj penesmaria penesmaria Buna ziua. Mama nu indeplineste conditiile pentru acordare CCC, nu realizeaza venituri. Tatal realizeaza venituri insa vrea sa solicite direct stimulent de ... (vezi toată discuția)