avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile in care angajatorul poate sa trimita in somaj tehnic un angajat al carui post ramane ca sarcini de servici in functie. Mai mult, pentru aceasta functie pe care o exercit in prezenta fost nevoie de avizul politiei fiind vorba de un post sef obiectiv (paza proprie a societatii). Paza reducandu-se ca efectiv, am fost inclus si eu ca sef de obiectiv in somaj tehnic neexistand o persoana avizata sa ma inlocuiasca.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 19 Februarie 2015
Art.52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
......
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
....
Vreau sa ma fac bine inteles, ca atare incerc sa primesc un raspuns care nu-l gasesc pe google. Societatea isi reduce activitatea nu o suspenda, serviciul de paza functioneaza dupa legea 333 din 2003 unde la art 12 al 2 se spune clar ca nu poate functiona un serviciu de paza fara un sef de obiectiv. In conditiile date, cum poti sa trimiti pe cineva acasa in somaj tehnic si sa-i cauti inlocuitor pentru ca altfel nu mai ai serviciu de paza conform legii ?

Ms
Textul de lege se refera la suspendarea c.i.m. in cazul reducerii temporare a activitatii - altfel spus, este vorba despre asa-zisul "somaj tehnic".

Textul de lege invocat de dvs nu este o norma imperativa. Numirea unui sef de paza este facuta in functie de numarul personalului de paza.

Din analiza Legii nr.333/2003 nu reiese faptul ca daca se concediaza sau i se suspenda c.i.m. unui sef de obiectiv, societatea nu mai poate functiona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma de paza si protectie! FREDU FIN FREDU FIN Care sunt conditiile pentru a deschide o firma de Paza si Protectie, de transport valori , unde gasesc metodologia actualizata in 2016 ? ms. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii AAdriana8 AAdriana8 Buna ziua! Cum se poate proceda in care societatea are un salariat angajat pe functia de sofer. Masina de serviciu intra in service o luna de zile. Societatea ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca o societate pe o perioada de 24 ore isi reduce activitatea poate sa trimita in somaj tehnic pe aceasta perioada o parte din personal si ce acte, decizii ... (vezi toată discuția)