avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa decesul sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa decesul sotului

Buna ziua. Am si eu o problemta la care sper sa imi dati un sfat! Sotul meu a decedat acum o luna de zile si trebuie sa dezbatem succesiunea,noi eram casatoriti de 18 ani si din care nu a rezultat nici un copil;eu avand un baiat din prima mea casatorie,iar defunctul nu a avut copii.Pe mine ma intereseaza daca in urma succesiunii pot avea parte si fratii defunctului la mostenire.Defunctul are act de propietate si era trecut doar el,si eu nu eram trecuta in acele acte!Casa o avea inainte de casatorie dar multe imbunatatiri s-au facut dupa casatorie!Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: elena_2015 , utilizator 19:16, 26 August 2015
Daca nu a lasat nici un testament prin care sa va lase toata averea dumneavosatra, atunci si fratii au dreptul la mostenire.
Daca fiul dumneavoastra era infiat de catre sotul decedat, averea acestuia se imparte intre fiu - cota de 3/4 si dvs- cota de 1/4.
La cat la suta din mostenire am parte ca si sotie?Va multumesc mult de raspunsul prompt!
Sunt aceeasi persoana,fiul meu nu este infiat de catre defunct! In acest caz cat la % parte am eu si cat la % parte au fratii ?Multumesc!!
Jumatate dvs, jumatate fratii.
in acest caz puteti pune problema si unui drept de creanta pentru imbunatatirirle aduse apartamentului

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune davidmirela davidmirela Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)