avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare mijloace fixe

Buna ziua, firma a cumparat un buldoexcavator.Ulterior a cumparat si o lama pt. zapada si o sararita.Administratorul vrea sa le inregistrez separat , nu sa cresc valoarea buldoexcavatorului, deoarece s-ar putea sa le inchirieze.Cum as putea sa le inregistrez?
Cel mai recent răspuns: camyv , utilizator 13:30, 20 Februarie 2015
Ordin 1802/2014


190. -
(1) Imobilizările corporale reprezintă active care:
a) sunt deţinute de o entitate pentru a fi utilizate în producerea sau furnizarea de bunuri ori servicii, pentru a fi închiriate terţilor sau pentru a fi folosite în scopuri administrative; şi
b) sunt utilizate pe parcursul unei perioade mai mari de un an.

191. -
(3) În vederea recunoaşterii imobilizărilor corporale se impune utilizarea raţionamentului profesional la aplicarea criteriilor de recunoaştere pentru circumstanţele specifice entităţii. În unele cazuri, ar putea fi adecvat să fie agregate elementele nesemnificative individual, cum ar fi matriţele, aparatele de măsură şi control, uneltele şi alte elemente similare, şi să se aplice criteriile de recunoaştere a valorii agregate a acestora.


Cred ca in cazul acesta puteti inregistra separat.
Multumesc,nu eram sigura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Amortizarea mijloacelor fixe ponterra ponterra Ordinul 1802 , art 242 (2)Daca o entitate recunoaste in valoarea contabila a unei imobilizari corporale costul unei inlocuiri partiale (inlocuirea unei ... (vezi toată discuția)
Licente software! floribell floribell Ajutor urgent! In ce grupa din mijloace fixe se incadreaza licentele software ! (vezi toată discuția)