avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz plata prima art.75 din Legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz plata prima art.75 din Legea 76/2002

Buna ziua,
Numele meu este Claudia si ma adresez Dvs cu rugamintea de a ma consilia intr-o problema. Pe scurt va voi relata situatia la care fac referire.
In trecut, perioada 2005 - 2013 am lucrat la o societate comerciala in orasul Zalau, judetul Salaj. Ulterior acestei perioada am fost disponibilizata, fiind trimisa in somaj si beneficiind de indemnizatie de somaj. In perioada de somaj, am participat la un concurs pentru ocuparea unui post de contabil la o societate cu sediul in Otopeni, fiind admisa. Impreuna cu familia m-am mutat la Bucuresti, stabilindu-mi domiciliul in Bucuresti. Cunoscand prevederile Legii 76/2002 am intocmit si depus la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a judetului Salaj un dosar cu toate inscrisurile necesare pentru a putea beneficia de prima in valoare de 3.500 lei privind stimularea ocuparii fortei de munca. In data de 04.02.2015 AJOFM Salaj imi transmite Dispozitia nr.2 privind respingerea primei cf. art. 75 din Legea 76/2002, motivul refuzului platii primei fiind faptul ca domiciliul nu este in localitatea locului de munca. Fata de acest raspuns, am posibilitatea contestatiei in termen de 30 de zile de la comunicare la instanta judecatoreasca competenta.
Avand in vedere aceasta situatie, am rugamintea la Dvs sa imi spuneti in cazul in care depun contestatie in instanta voi avea castig de cauza?
Va multumesc anticipat,
Claudia

Alte discuții în legătură

Conventie incheiata cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplinesc ca angajator pentru a incheia o conventie cu AJOFM conform art. 85 din Legea 76/2002 ? In ... (vezi toată discuția)
Somaj - prima de instalare ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, Am o cunostinta care a fost beneficiarul primei de instalare care se acorda celor care isi schimba domiciliul odata cu locul de munca. In ... (vezi toată discuția)
Acordarea primei de instalare conform art. 75 din legea nr. 76/2002 v1orel v1orel Urmeaza sa ma angajez la societatea de la care am fost dat in somaj. Indemnizatia de somaj imi inceteaza in 01.03.2011 si angajarea se va face incepand cu data ... (vezi toată discuția)