avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lmi pot schimba avocatul pe parcursul unui proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lmi pot schimba avocatul pe parcursul unui proces?

in cazul in care am inceput un proces cu un avocat care sa ma asiste si sa ma reprezinte in fata instantei pe baza unei procuri,dar nu sunt multumita de colaborarea cu acesta,imi pot retrage aceasta imputernicire,imi pot schimba avocatul pe parcursul procesului?
Cel mai recent răspuns: nicoletamaria39 , utilizator 16:50, 20 Februarie 2015
Sunteti sigur ca acea persoana careia i-ati dat procura sa va reprezinte este avocat sau macar are studii de drept? Un avocat trebuie sa va reprezinte in baza unui contract si a unei imputerniciri. Aceste sunt niste tipizate speciale cu inscriptia Baroului din care face parte.Mergeti la notarul la care ati facut procura si spuneti ca doriti sa renuntati la aceasta procura, apoi depuneti actul in instanta si angajati-va un avocat cu care veti incheia un contract special.
da,persoana careia i-am facut imputernicirea este avocat cu care am facut un contract si o imputernicire printr-un formular tipizat:"UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA","Imputernicire avocatiala...."
2-"un avocat cu care veti incheia un contract special"-contract special insemnand ce?
Initial ati spus procura. In acest caz trebuie sa reziliati contractul apoi sa incheiati un contract cu un alt avocat. Mult succes in alegere
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Divort ionela20111 ionela20111 am avut prima infatisare intr-un proces de divort pe data de 27.10.2010 am un copil de 3 ani si 7 luni,pe care as fi vrut sa il iau cu mine in cipru ,la sora ... (vezi toată discuția)
Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)