avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna ziua,

Care estre salariul minim reglementat care trebuie acordat de catre angajator in cazul unui angajat cu studii superioare, care are contract de munca cu o norma de 2 ore pe zi?

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 21 Februarie 2015
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

In speta, pentru un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi , salariul minim brut este de 244 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim mirela.onciu mirela.onciu As dori sa stiu daca mai este in vigoare diferentierea salariului in functie de strudii? (vezi toată discuția)
Salariu pentru inginer Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Un inginer angajat la o firmă particulară cu ce salariu minim e angajat? (vezi toată discuția)
Salar studii superioare rodaf rodaf Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la salarizarea mea. Am terminat facultatea de contabilitate cu diploma de licenta, fara master, si ocup un post ... (vezi toată discuția)