avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendat 90 zile carnet...cauza 102 km/h in oras. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendat 90 zile carnet...cauza 102 km/h in oras. Greseala in PV la amenda.

Ieri( sambata 21.02.2015) mi-a suspendat carnetul pentru 90 de zile din cauza ca radarul m-a prins cu 102 la intrarea in orasul Toplita. Dupa ce am semnat procesul verbal si mi-a retinut permiaul si mi-a dat dovada am observat ca imi daduse 10 pct. amenda adica 975 iar in rubrica unde scrie cat se plateste in 48 de ore a scris 438,75 lei ceea ce nu reprezinta jumatate din amenda( nu toti politisti stiu sa socoteasca sau sa foloseasca un calculator :O ) . luni ma duc la toplita sa depun plangere inpotriva procesului verbal pe baza greselii sa sa-mi iau carnetul(am nevoie ca altfel raman fara serviciu). imi poate spune cineva daca voi avea castig de cauza pe baza greselii? Stiu ca daca e gresit ceva din procesul verbal se anuleaza.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
alexrosu0589, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexrosu0589 , utilizator 07:39, 24 Februarie 2015
Spre dezamagirea dvs., politistul a facut calcul exact. Eroarea dvs, vine din faptul ca multa lume crede ca politistul da jumate din amenda data, insa nu este asa. Se prevede ca se plateste jumatate din minimul prevazut de norma prevazuta.

art. 16 OG 2/2001 :

Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

In speta, vi s-a acordat o amenda clasa IV 9-20 puncte amenda, iar 1 punct amenda reprezinta 10% din salariul brut.
Si norma prevazuta e 877,5. Asta unde scrie? Stiu ca 1 pct reprezinta 10% din brut care acuma e 975, dar unde pot vedea si eu ca scrie ca minimul amenzii prevazute de actul normativ e 877,5? Pana acum cand am mai luat amenda plateam fix jumatate, acum este alt calcul? Si cand avenit politistul la mine mi-a zis ca" amenda este de 975 de lei si daca platesc pe loc sau in 48 de ore este jumatate din suma totala". Oricum maine ma duc la toplita sa depun plangere si sa-mi iau carnetul inapoi si am sa fac si recurs in caz ca da castig de cauza politistului.
V-am dat art. 16 mai sus, nu cititi ? Minimul in cazul dvs sunt 9 puncte de amenda, imultit cu 10% din salariul brut si apoi impartit la 2.
Da. Multumesc. Am vazut pe internet exact si am vorbit si cu un politist de la rutiera din iasi si mi-a zis sa incerc sa fac contestatie pentru 102 km/h ca daca am noroc, reusesc sa raman doar cu amenda si sa zic in contestatie ca aveam mai putin de 100 in momentul cand am facut curba si am vazut masina de politie. Si mai sunt niste sanse sa raman cu carnetul si sa am de platit doar amenda. Oricum fac asta pentru carnet ca sa nu raman fara job...dupa vad eu cum fac.
Am facut plangere impotriva PV pentru a-mi lua carnetul innapoi pe moment dar am facut o multime de drumuri din cauza ca eu sunt din iasi, am luat amenda in toplita si carnetul meu e la miercurea ciuc...sau in drum spre miercurea ciuc, pe tren. Am stat o zi intreaga pana am primit decizia de grefier sau cum se mai cheama si miercuri sau joi trebuie iar sa bat un drum de 300 km dus pana la miercurea ciuc sa-mi iau carnetul. Am contestat ca nu aveam mai mult de 90 km h in momentul cand am facut curba si am vazut radarul. A mai castigat cineva avand doar 2km peste cei 50 ? Ca sa stiu daca ma duc sa ma inscriu la examen pt reducerea timpului la 30 zile de suspendare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reusita contestatie pv radar mimisikuuu mimisikuuu crede ti ca am vreo sansa sa castig contestatia depusa impotriva unui PV in urma caruia mi s a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile ptr ... (vezi toată discuția)
Contestare pv depasire viteza mariuslm mariuslm Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii in 48h scade sansele contestatiei ? mikrron mikrron Am semnat (in dubii) sa iau PV si am plecat cuminte.. Eu am realizat abia dupa ca masina de politie care m-a oprit era parcata perpendicular pe drumul pe ... (vezi toată discuția)