avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea unei decizii de a conduce
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea unei decizii de a conduce

1. Daca este suspendat dreptul de a conduce printr-o decizie a unui IPJ
2. si acea decizie este contestata prin deschiderea unei actiuni in instanta din raza IPJ-ului respectiv,
3. in timpul derularii procesului, petentul este prins conducand un autovehicul rutier cu permisul suspendat (DESI exista actiune deschisa care contesta decizia de suspendare)

Constituie aceasta o fapta penala (DA/NU)? Si cum se motiveaza in drept?
Cel mai recent răspuns: Odium , utilizator 19:27, 23 Februarie 2015
Introducerea actiunii nu suspenda executarea, eu zic ca vorbim de savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin.2 C.P.
Multumesc. E trecut undeva textual acesta chestiune (introducerea actiunii nu suspenda executarea)?
Trebuia sa solicitati dvs suspendarea, vedeti in legea contenciosului administrativ.
Ati respectat si procedura prealabila?
Am solicitat eliminarea suspendarii dreptului de a conduce din baza de date a politiei in cerere.
Nu stiu in ce consta procedura prealabila. Sa inteleg ca nu a fost suficient?!
ART. 7*)Legea 554/2004
Procedura prealabilă
#M5
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
..........................................................

Alte discuții în legătură

Suspendare act adminitrativ ContSters30487 ContSters30487 ce credeti, voi reusi sa obtin suspendarea unei autorizatii emise de Primarie? Aceasta autorizatie a fost emisa in timpul unui litigiu. (vezi toată discuția)
La decizia de sancționare a unui funcționar public este obligatorie procedura prealabila la emitentul deciziei? iolanda15 iolanda15 La decizia de sancționare a funcționarului public este obligatorie îndeplinirea procedurii prealabile de contestare la emitentul deciziei, conducătorul ... (vezi toată discuția)
Decizie de sancþionare cu mustrare scrisã - termen de contestare iuriana iuriana Aş dori sa-mi spuneţi care este termenul de contestare a unei decizii de sancţionare cu Mustrare scrisa a unui funcţionar public (vezi toată discuția)